Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 43r4t5t46tgtr

problemy z pamięci i koncentracja - czy pora do lekarza?

Polecane posty

Gość 43r4t5t46tgtr

Zaczynam się zastanawiać czy to już pora iść do lekarza czy to po prostu przez nerwice i lenistwo nie mogę się skupić. chodzę do liceum, zaliczyłam wszystkie przedmioty poza polskim, dostałam tzw. warunek. Nie dosć ze nie zdałam go w pierwszej turze, obiecałam sobie że na poprawkę wykuje na blache to na poprawkę nawet nie przyszłam. Dostałam warunek. A miałam 2 miesiace na naukę. nie znosze polskiego, głównie przez swoją nauczycielkę. Miałam do wykucia 62 strony A4, zaczęłam sie uczyć, nie mogłam się na niczym skupić, 2 zdania czytałam po kilka razy i nie mogłam zapamiętać, przez godzine nauczyłam sie 2 stron a potem już nie mogłam się zmusić. Mnie nawet nie rozpraszaja inne myśli ja po prostu się jak by zawieszam, nie mogę się skoncentrować. Boje się ze mną coś jest poważnie nie tak.

co prawda nie chodze już do liceum ale tez tak miałam i mam i sama nie wiem dlaczego ...

Gość Caliooope
musisz sprobowac zainteresowac sie tematem. okej, byc moze polski to nie Twoja dzialka, ale sprobuj podejsc do tych informacji bez uprzedzenia, zavznij od czegos, co wydaje Ci sie chociaz minimalnie interesujace. ja kiedys bralam takie tabletki, Sesja sie to chyba nazywalo,ale nic nie pomagalo niestety. bardziej juz ten syrop Rabenhorst na pamiec, on jest dla dzieci, ale swego czasu tez go pilam, bo tez mialam problemy z koncentracja. tylko ja matematyki nie moglam zrozumiec hehe ;p