Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Thaya89

Dziecko 11 mis- przerwy między posiłkami

Polecane posty

Gość Thaya89

Wszędzie piszą że przerwy między posiłkami powinny być minimum 3 godz ale z moim synkiem tak się nie da bo ma duży apetyt i martwię się że jego żołądek nie ma szansy odpocząć, a jak jest u Was?? Bo u nas wygląda to tak: 8.00 filip wstaje i pije 210 wody plus 7 miarek mm 9.30-10.00 znów idzie spać i chce mleko (próbowałam dawać II śniadanie ale jest zmęczony i nie chce jeść tylko mleczko) robię mu 150 wody i 5 miarek mm 12.00 drugie śniadanko (np pół kawałka chlebka z masełkiem i pół parówki, albo pół kawałka chleba z serem, szynka i jajeczniczka z jednego lub dwóch jajek) i do tego zawsze mały owocek (100g) 14.00 obiadek ze słoiczka 220g - zawsze zjada cały 16-17.00- podwieczorek(np mały jogurt naturalny plus garść płatków kukurydzianych plus pół banana, albo cały banan plus jeden mały gofer, albo gotowe owocki ze zbożami lub ryżem cały słoiczek 190g) 19.00 kaszka 210 wody i 7 miarek kaszki (kaszke pije tylko z butelki- nie chce łyżką) Filip nie jest grubaskiem waży 10kg ale ma 78cm i jest strasznie ruchliwy!! Wręcz jak leży na pleckach to widać mu żeberka.. Proszę o komentarze co do menu mojego dziecka bo mieszkam w niemczech i nie umiem na tyle języka żeby z pediatrą porozmawiać o menu mojego dziecka ;) Pozdrawiam serdecznie

jak dobrze się rozwija, nic mu nie dolega, to niech je - widocznie tyle mu potrzeba. swoją drogą zazdroszczę, moje jedzą kaszkę o 9 a o 15 z wielkim trudem zjedzą obiad i wcale na głodne nie wyglądają... :(

Gość Thaya89
hehe no nie wiem czy jest czego zazdrościc ;) ja mam wrażenie że cały jego dzień to w okół jedzenia :P max 2 godz i juz dwa paluchy w buzi i taki dźwięk yhyy yhyy i wtedy wiem że woła jeść hehehe