Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nasturrrcja

nauka szybkiego pisania ręcznie

Polecane posty

Gość nasturrrcja

Jestem w liceum i ma problemy z notowaniem w czasie lekcji. Albo pisze za wolno i wtedy mam notatki z połowy, czyli właściwie nie nadające się do niczego, albo piszę szybko ale z kolei nie potrafię się po sobie rozczytać. Podobno mam bardzo ładne pismo, nie bazgrzę, ale gdy piszę swoim tempem, natomiast nie potrafię sie przestawić na szybkie notowanie w szkole. Wiem, że jeśli pójdę na studia to będzie tylko gorzej bo tam trzeba już mega szybko pisać. Macie jakieś pomysły, ćwiczenia jak wyrobić w sobie taką umiejętność?

ja od zawsze "dziwnie" trzymam długopis przez co szybko drętwieje mi ręka, więc notowanie na dłuższą metę nigdy mi nie wychodziło. może pomyśl o kupnie netbooka? na studiach nikogo to nie będzie razić, a spokojnie sobie wszystko zanotujesz. zajrzyj do magicznej planety, tam na wyprzedazy można trafić niedrogi sprzęt. ja mam hp mini i bardzo sobie chwalę, ale nie wiem czy jeszcze jest dostępny.

Gość emma77
Rzuć okiem tutaj – kurspisania.pl . Ja korzystałam i naprawdę widzę efekty. Kurs jest darmowy, co bynajmniej dla mnie było sporym plusem. W wolnej chwili warto sobie posiedzieć i poćwiczyć, takie umiejętności zawsze się przydadzą, chociażby w pracy.

Gość gość
Zawsze trzeba przez 5minut pisać jeden wybrany wyraz gdy się skończy czas trzeba policzyć ile się ma tych wyrazów i zapisać na innej kartce