Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak,przyszedlem,sie,pozalic

od jutra zaczynam prace... 5zł za godzine, masakra co?

Polecane posty

ja pierdole, czuje się jak ścierwo.. co prawda, zgadza sie.. praca nie jest zbyt ambitna i zbyt wygurowanych umiejętności nie potrzeba posiadać, ponieważ będe siedział przed komputerem te 8 godzin dziennie (a co gorsze, bede roznie chodził.. nie bede miał stałego grafiku ze np od 9 do 17, tylko raz od 10 do 18, raz od 14 do 22, raz jeszcze inaczej itp.. przejebane z tym najbardziej) i jak ktoś się do mnie zadzwoni to musze spisac treść ogłoszenia a potem to ogłoszenie wklepać w internet.. i na tym ta moja praca ma polegać ja pierdole, 8h dziennie, w ruchomych godzinach i za 5zł/h.. czuje sie jak scierwo juz bym chyba wolal kurwa tyrać jak robol, fizycznie.. tam chociaż płacą około 10-12zł, za godzine... a tu wbrew pozorom to tez bardzo męcząca praca, bo siedz teraz 8h przez kompterem :O ja jak w domu siedze to maxymalnie jedną godzine i potem musze wstac, gdzies sie przejsc, albo polozyc, bo mnie plecy nakurwiają..

Gość OJ TAM
8 godz na kafe i jeszcze ci zapłacą :D

"praca nie jest zbyt ambitna i zbyt wygurowanych umiejętności nie potrzeba posiadać" widać.

bede sie nudził, wiercił.. bo mnie po chwili plecy zaczną nakurwiać a dostane za to wszystko psie grosze i oczywiscie dopiero po miesiącu i do tego wszystkiego ta robota jest ode mnie 20 minut tramwajem.. auto i prawko posiadam, ale jak bym chcial codziennie jeździć autem to kurwa 50% mojej super wypłaty to będzie benzyna, do tego dochodzi przecież specjalne kupowanie prowiatnu do pracy to w ogole ja na czysto to będe z 200zł, dodajac do tego, ze musze matce przynajmniej te 300zł dać zajebiscie co? za 200zł tyrać przez miesiąc 8h dziennie, zyc kurwa nie umierac

wez te prace bo i tak bedziesz siedziec na tyłku, a w miedzy czasie wysylaj cv i szukaj czegos jeszcze. Lepsze to niz siedzenie w domu?? To ze masz te prace nie zamyka Ci furtki do niczego.

Gość krakowikowik
czyli dziennie 40 zł do tego może poznasz fajnych ludzi, do tego nie siedzisz w domu jak chwast, do tego 40 zł x 20 dni pracy daje 8 stówek z tego dajesz matce 300 zł i zostaje 500. Czyli i tak żyjesz na krechę bo bez matki za 3 stówy to byś nie dał rady przeżyć miesiąca na tzw. swoim. Nie płacz nie jest tragicznie a od czegoś trzeba zacząć . Scierwem byś był jakbyś stał na rogu z menelami i zbierał niedopałki zazepiając przechodniów. Nie jest tragicznie.

Gość nie może być 5zł/h bo to wycho
dzi ok 120 miesięcznie a minimalna płaca jest wyżej

Gość o kurde!!!!!!!!!
ja zarabiam 29zl brutto na godz i myslalam ze to malo

// ja zarabiam 29zl brutto na godz i myslalam ze to malo // lol!! , 30zł, to kurwa u mnie prawie dniówka :D co do moich zarobków to ta niby firma, przewiduje premie w wysokości 100-200zł miesięcznie jeśli mam dobre wyniki: czyt: ludzie często beda do mnie dzwonic aby dac ogłoszenie.. czyli generalnie coś, co ode mnie nie zalezy :O ps2. tka to racja, lepsze to niż siedzenie w domu.. ale, trzeba wziąść pod uwage, ze ja również mam swoje zajęcia, trenuje na siłowni i sztuki walki.. więc będzie mi ciężko to pogodzić skoro mam tak ruchome godziny pracy, a napewno nie chce z tego zrezygnować ktoś tam wyliczał, że zostanie mi 500zł .. tak, ale dodaj jeszcze do tego, że za coś musze jeździć do tej pracy i za coś musze kupować jedzenie zebym mogl przezyć w tej noże 8h więc na czysto to pewnie z 200zł wyjde po miesiącu tyry..

Gość zmień podejście chłopie
bo zginiesz. Wkurwia mnie właśnie to w naszym kraju, że wszyscy jojczą. Dostałeś to i się ciesz (nikt Cię nie zmuszał to po pierwsze), ale jest jedno ALE. Nie traktuj tego jako cel. Powinieneś dalej mieć w głowie: szukam pracy, szukam pracy, takiej jaką chcę, albo za taką stawkę jaką chce. A te 8 h po prostu zapełniasz obecną pracą, między czasie śląc CV dalej, koncentrując sie właśnie na szukaniu pracy. A siedząc w domu też przecież nie spędzasz 10 h na szukaniu pracy. A te bzdury o siłowni i innych zajęciach, kurwa chłopie ile ty masz lat? Priorytety, skoro priorytetem jest szukanie pracy to się na tym koncentruj, inno idzie w odstawkę. Co najwyżej sobie wygospodaruj parę h tygodniowo na uciechy. Mnie proponują podobne stawki, choć mam doświadczenie, z tym, że nie mieszkam z mamusią tylko przeprowadziłem się do innego miasta, na razie jeszcze "wybrzydzam" ale mogę sobie na to pozwolić. Jak nic nie znajdę przez najbliższy czas to wezme co będzie.

Gość sami sami rym tym tym
a tu wbrew pozorom to tez bardzo męcząca praca, bo siedz teraz 8h przez kompterem :/ - haha człowieku, ja siedze codziennie przed kompem 8 H i mnostwo ludzi tak siedzi. No ale nie zarabiam 5 zł na godzine tylko 15. Przykro mi ale jak piszesz ze wolałbys pracowac gdzies na budownie za 10-12 zł to rusz dupe i pracuj :)

// - haha człowieku, ja siedze codziennie przed kompem 8 H i mnostwo ludzi tak siedzi. No ale nie zarabiam 5 zł na godzine tylko 15. // i tu masz odpowiedz.. za odpowiednią stawke to kazdy byc robil "coś" ja za 15zł /h to bym nie narzekał co do typa ze mam szukac w miedzy czasie inna prace, a wiec odpisuje.a jaka ja niby kurwa mam szukac prace skoro nie mam zadnego fachu w reku, nie mam zadnego doswiadczenia (to bedzie moja 1 praca) i moje cv jest po prostu gołe kolejna sprawa, no sluchaj.. dla ciebie silownia i inne tego typu rzeczy to bzdury ale ja nie wyobrazam sobie zrezygnowac z treningów mma(trenuje to) i siłowni.. to jest wlasnie dla mnie priorytet... nie mam rodziny na utrzymaniu, jestem jeszcze młody.. i priorytetem jest w tej chwili moj wyglad i hobby, a nie tyranie dla samego tyrania aby miec pare groszy

Gość co za czasy
Takei życie wywalczyli ci ,co walczyli o dobro dzeci i wnuków. Mam znajomego,który pracuje tu i tam,ale na czarno,bo pracodawcy cwani i wtedy w CV nawet jak napisze,ze ma doswiadczenie w tym i tamtym,to i tak to o pupę rozbic,bo potwierdzenia w umowach o prace,o dzieło czy zlecania nie ma. To dopiero jest rozpacz.

Gość ale sie niektórzy znają
:O przecież w PL wiele osób pracuje za 5 zeta / h --- ale na umowa zlecenie,,,, niestety najniższa krajowa dotyczy wyłącznie umów o pracę a nie umów śmieciowych

Gość chory Q kraj
właściwie to lepiej chyba na czarno pracować niż na zlecenie, bo przynajmniej pare groszy wiecej do kieszeni bedzie a cv to dzisiaj i tak niewiele znaczy jak sie nie ma znajomosci.

Gość Eugeniusz Tromba
Ja wyciągam 29 pln na godzine, ale mam 30 lat i 5 lat doświadczenia. Ogólnie zasada jest taka, że jak można Cię łatwo zastąpić to rynek da Ci tyle kasy, za ile ktoś przyjdzie pracować. Zdobywaj kwalifikacje i się rozwijaj...ucz się języków i chodź na kursy, które mogą Ci przynieść w przyszłości jakieś korzyści. No chyba, że chcesz biadolić i klepać biede w przyszłości!!!!

Gość za tyle
800 zloty za pelny etat to żalosne:/

Gość autorko, bedzie lepiej
sprawa nie wyglada dobrze, ale co zrobic?jesli trzdba, to zepnij dupe, moze cos sie za jakis czas zmieni:) gdze wy, ludzie, zarabiacie po 3 dychy?

Gość korekkk
ja zarabiam 15 funtów na godzine w cateringu ale zabiraja podatek ale i tak na malo rzeczy mnie stac bo londyn jest drogi

Gość Lech_Wałęsa
nie o taką Polskę walczyłem...

Gość gość
w Chinach najnizsza placa to 70 centow europejskich

Gość gość
a ja właśnie zaczynam pracę za 8 zł na godzinę, ale na czarno... zawsze myślałam, że jak na czarno, to więcej gorsza wpadnie, skoro pracodawca oszczędza na składkach i tym wszystkim, co gwarantuje umowa, a tu takie gówno... ani urlopu płatnego ani nic. a praca tylko 4 godziny dziennie, nie wiem,czy się opłaca ruszać dupę i dojeżdżać codziennie za 30 zł. Tylko jak znaleźć normalną pracę :( ten kraj jest pojebany :(

Gość gość
spoko! teraz Jarek dojdzie do władzy i wszystko się zmieni na lepsze Jarosław Polskę zbaw!

Gość gość
na ochronie płacą 3 zł/h i to jeszcze na noce... Poza tym to nieprawda, że ciężka praca fizyczna jest dobrze platna, to juz nie te czasy. Teraz na budowie za ciężką pracę fizyczną też placą jakies grosze w stylu 7 zł/ h

Gość gość
jak masz prace przy kompie, to przysluguje Ci an godzine 5min bez kompa (bhp), wiem, ze niewiele, ale zawsze cos. rob sobie raz na godzine krotka przerwe, odejdz od kompa itp. traktuj to jak chwilowe zajecia i szukaj czegos w miedzy czasie

Gość gość
nie czuj sie zle - nie kradniesz itp, tylko ten kraj jest porypany moze ucz sie jezyka, zawsze wiecej opcji

Gość nerpert
To sobie poczytajcie ile płaca w ochronie juwentus na gowork.pl/opinie_czytaj,2033 pracownicy nic nie ukrywaja, ja powiem ze jeszcze mniej.

Gość gość
Ja najwięcej zarobiłam 62zł za godzinę:( i nie mogę przebić tej kwoty😭siedząc przed kompem:( Czuję frustrację:(