Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alicja z krainy deszczu

Jak wyglada Wasz czas wolny z mezem / partnerem ?

Polecane posty

Pytam bo tak sie ostatnio zastanawiam jak to jest u innych bezdzietnych par. Dzien to wiadomo praca, pozniej obiad itp.. ale ten wolny czas, jak spedzacie ? Duzo rozmawiacie, siedzicie razem czy kazdy zajety swoimi sprawami ? Wiadomo nie kazdy dzien jest taki sam ale tak ogolnie.. jak jest u Was ? Interesujecie sie nawzajem swoja praca zainteresowaniami ? Z mezem jestesmy razem 12 lat, staramy sie dopiero o dzieci. Czesto kazde z nas wieczorem nadrabia prace przy komputerze ale na jednej sofi i wtracajac rozmowe.. Naszczescie mamy psa wiec te wspolne spacery sa bardziej na rozmowe itp nie wydaje sie wam ze tv i komputery bardzo oddalily ludzi od siebie ?

My to akurat jesteśmy dziwni, bo każdą chwilę poza pracą spędzamy ze sobą, tak jakoś od początku było. My akurat lubimy filmy- więc często kino (mamy 5 min od domu), dvd. Sporadycznie wyjście do pubu lub potańczyć. Ostatnio molestujemy Playstation. Wykańczamy mieszkanie- więc wieczorami często kursujemy po salonach meblowych. Na weekendy jeździmy do rodziców za miasto- tam spacery z psami, rowery itp. W domu mam tylko tableta, nie chcę komputera bo to pożeracz czasu, w pracy mi wystarczy.

Ja z checia pozbyla bym sie komputera i telewizora ale tez lubimy filmy. Najbardziej uwielbiam lato i weekendowe wyjazdy nad jezioro bez tv komp i nawet zadieg komorki kiepski. wtedy nasze relacja odzywaja, ale ogplnie codziennosc troche przytlacza.. Nie jestescie dziwni a raczej tak powinny wygladac zwiazki. Mam kolezanki ktorych z mezem lub partnerem nie laczy juz nic . potrafia caly wieczor nie zamienic slowa ..

Gość home_sweet_home
najczęsciej oglądamy filmy, 3x/tyg razem chodzimy na siłownię. pn-pt wolne mamy tylko od ok 19tej, więc zbyt dużo czasu nie ma. za to weekendy spędzamy w domu/na nakupach/sprzątamy. rzadko wychodzimy na kolacje do restauracji, na imprezy jesteśmy za starzy, przynajmniej tak się czujemy patrząc na kolejki nastolatków czekających w podnieceniu przed klubem.

My z mężem poza pracą cały czas spędzamy razem,wszyscy we trójkę,córcia z nami oczywiście.Tylko praca zawodowa nas dzieli.

Wiesz w moich poprzednich związkach też tak nie było. Teraz jest inaczej i to nawet nie jest celowe- nawet moja mama mnie pytała ostatnio czy do toalety też razem chodzimy :) Samo tak jakoś wychodzi. A próbowałaś wyjścia gdzieś- na koncert, na bilard, potańczyć, do pubu upić się ginem i gadać głupoty? Bo dla mnie to są akurat uroki tego, ze jesteśmy tylko we dwójkę. I nie ma rutyny. A kino domowe mam właśnie do filmów, tv prawie nie oglądam. A i wiesz co jeszcze? Lubicie podobną muzykę? To puść głośno wieczorem, otwórz wino i potańczcie. My tak średnio raz na tydzień mamy głupawę.

Gość on siada do kompa,czyta
sport,jakies str typu demotywator,gra w gre. ostatnio doszlam do wniosku,ze on poprostu jest nudny,to ja zawsze wynajduje tematy do rozmowy,a on praktycznie nigdy nie ma nic ciekawego do powiedzenia. wczoraj mu mowie o tym,a on,ze przeciez mozemy obejrzec film/serial. nie rozumiem tego... nie tak wyobrazalam sobie wymarzony zwiazek... wyjsc ze mna np na impreze-nie,bo on sie by denerwowal ze ktos na mnie patrzy. wyjsc gdziekolwiek - e tam po co,mozna grac. coraz czesciej mysle,ze poprostu nie pasujemy do siebie...ja lubie rozmawiac,moglabym gadac godzinami na jakis temat,obejrzec jakis ambitny film a on? przesiedzialby wieczor przed kompem

Gość gość
Jeśli chodzi o nas, ja mam 26 lat, narzeczony 29, jesteśmy z Poznania, nasz wolny czas to: - kino naprzemiennie z teatrem - termy maltańskie zabawa w aquaparku a później zawsze świat saun, zwłaszcza żę są w cenie biletu - spotkania ze znajomymi - zimą zawsze łyżwy, a latem rolki i rower - dużo rozmów i tulenia;)))

Gość oldzia8
Jak mamy czas wolny to staramy się nacieszyć sobą ;)) oglądamy dużo filmów w domowym zaciszu, spotykamy się ze wspólnymi znajomymi na jakaś kolacje i wino.. chodzimy czasami do kina jak leci coś naprawdę dobrego i na kręgle. Ostatnio dużo chodzimy do term maltańskich, ze zjeżdżalni nie korzystamy ale zawsze solanka i basen zewnętrzny (piekny widok!) a potem błogi relaks w saunarium :) baaaardzo polecam!

Gość gość
ja wracam później, ok. 17. jemy wspólnie obiad, później spędzamy czas w jednym pokoju przy czym często ja np. z książką - on gra. oglądanie wspólne tv, spacer, zakupy. w weekendy wspólne sprzątanie, wspólne gotowanie bądź restauracja. Jak czytam co napisałam to brzmi to nudno ale nam się nie nudzi:) Ważne, byśmy czas spędzali przy sobie, niekoniecznie robiąc to samo.