Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nudeln

z czym jecie makaron

Polecane posty

Gość nudeln

pytam z ciekawosci ;o

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość z masłem
z masłem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jdskjdjhjdf
z zupą z sosami z mięsem z truskawkami z serem w sałatce ze szpinakiem w zapiekance i z wieloma innymi potrawami ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nudeln
z jakim sosem ? pomidorowym

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość martulkaaaa_________
ja z wakacji przywiozłam przyzwyczajenie do zwykłego makaronu spaghetti z odrobiną chili, świeżą bazylią i oliwą z oliwek, pycha :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Makaron pasuje niemal do wszystkiego: - sos pomidorowy/grzybowy lub pieczarkowy/spagetti - truskawki/jagody (czasami jeszcze do tego śmietana lub jogurt naturalny) - wiele zup - zapiekanki - ser biały i masełko

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość z apetytem
.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
W sosie - najczęściej spaghetti bolognese lub carbonada W zupie - pomidorowa i rosół Zapiekanka sałatka na słodko - z truskawkami lub jagodami.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość cocilka
mój najprostszy patent na makaron: na oleju rzepakowym podsmażam posiekany ząbek czosnku, wrzucam na patelnię makaron, mieszam razem i dodaję natkę pietruszki. I gotowe :) Zdrowi i smacznie, w sam raz na sezon zimowy, bo olej zawiera omega-3, a czosnek jest ogólnie znany jako środek na wzmacnianie odporności :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość razowepenne
A może tak? :) Składniki (dla 4 osób) 400 g mielonej wieprzowiny PQS 60 g parmezanu 2 puszki pomidorów bez skórki 1 cebula 1 szklanka płatków migdałowych szklanki bułki tartej 500 g razowego makaronu penne 2 łyżeczki cukru 4 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia szklanki wody 1 łyżka koncentratu pomidorowego sól, pieprz Wykonanie Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek i zeszklić posiekaną cebulę. Dodać mielone mięso, wymieszać i usmażyć. Wlać wodę, a następnie dusić przez kilka minut. Posiekać pomidory bez skórki i dodać do mięsa razem z koncentratem pomidorowym. Przyprawić solą, pieprzem, cukrem i dusić przez kolejne 30 minut, nie przykrywając patelni. Od czasu do czasu zamieszać. Razowy makaron penne ugotować zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Odcedzić i wymieszać z kilkoma łyżkami sosu z patelni. Przygotować naczynie do zapiekania i ułożyć w nim warstwami na przemian wieprzowinę i makaron posypany uprażonymi na suchej patelni migdałami. Bułkę tartą wymieszać z oliwą i zrumienić na patelni. Przełożyć na ostatnią warstwę wieprzowiny i posypać parmezanem. Zapiec na jasnobrązowo w piekarniku nagrzanym do 190C.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość l.a.l.k.a26
najczęściej z jakimś sosem, zależy od tego na co ma się ochotę. Jeśli brakuje Ci pomysłów na gotowanie to polecam prenumeratę "Szybko, łatwo, smakowicie", znajdziesz na stronie IMP.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Waldemarro
Lubie wszelkie chińskie i tajskie wersje makaronu, haha widzę, że IMP nie tylko ja znam, z tym że ja korzystam ze "Smaków Świata"

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość szoque!
paluszki surimi to cos na skale rybnych "parowek" ;) zeby nie bylo watpliwosci ....

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kejt lubi sprzątać
Niby tak, ale surimi jest tak pyszne, że zwykle nie mogę się powstrzymać ;) Przed zakupem zawsze jednak sprawdzam jego skład. W niektórych sklepach (np. Alma) są surimi, które mają 50-60% mięsa białych ryb, więc nie najgorzej...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Dobry jest z podsmażonymi pieczarkami na oleju i zeszkloną cebulą. Wszystko razem wymieszać,doprawić solą i pieprzem. Moja babcia mi ten patent pokazała :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość szoque!
zgadza sie :D smaczek ma przemily i tez sobie raz na jakis czas dogadzam ;) nic w tym zlego, tylko chodzi o to, zeby miec swiadomosc .... nie wiem czy teraz jeszcze tak jest, ale w niedalekiej przeszlosci coniektorzy naprawde mysleli, ze paluszki krabowe to sa lite nogi kraba, albo przynajmniej zrobione z miesa kraba ;) ja na cieplo za nimi nie przepadam, raczej w salatce na zimno.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość szoque!
w/w wpis dotyczy surimi, aczkolwiek makaron z pieczarkami i cebulka to tez przemily smak - pyszne proste jedzonko, a i tanie. zeby bylo pozwniejsze, mozna zarzucic troche startego zoltego sera i palce lizac :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość szoque!
ja uwielbiam z sosem z suszonych prawdziwkow, poddsmazonych, z dodatkiem kremowki i parmezanu ❤️ oczywiscie obojetnie jakie inne grzyby, a nawet pieczarki, sprawdzaja sie swietnie w takiem formie. do tego sorowka z listkow rukoli z vinegretem i mamy przepyszne, eleganckie danie zrobione w czasie gotowania sie makaronu :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Jolancia
Z białym serem, polane tłuszczem i skwarki, mniam.:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×