Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Niko123

Pytanie do mam. Odnośnie 4 dniowego noworodka.

Polecane posty

Moje dziecko sypia pięknie po 4 h między karmieniami. Czy powinnam wybudzać córkę gdy śpi dłużej? Czy zmiana pieluszki z tak długim odstępem czasu wystarczy? Ani razu nie dopuściłam aby malutka leżała nieprzebrana, ale mimo to już powychodziły odparzenia... Stosuję sudokrem. Ale mam też w domu linomag, bepanthen, krem nivea na odparzenia. Może lepiej któryś z tych? Dziecko ma 5 dni.

Gość fjel
nie budz dziecka, niech spi ile chce.

A co ze zmiana pieluszki jak spi np 5 h? Aby zmienic to musze ja wybudzic, a ona nie zawsze placze gdy ma pelna pieluche. czesto musze zaobserwowac ze np zrobila.

weź spróbuj linomag i zmień pieluszki, moje dzieci też długo sypiały, ale jakoś pupy miały rzadko odparzone

Nie budziłam nawet jak przesypiały całą noc. Wg pediatry miałam wystarczająco treściwy pokarm,że spało, gdyby było głodne to by się dziecko obudziło. Kilku pediatrów, bo 4 dzieci tak wychowana ;) Smarowałam na grubo sudocremem lub innym wynalazkiem na odparzenia. Potem w pampers i spokój

Dzieki. Poczekam jeszcze 2-3 dni, postusuje jedna z tych swoich masci, jak bedzie sie zaogniac, to zmienie na inna. Jak schodzic, to ok.

a na odparzenia polecam umyc dokładnie, wytrzec do sucha i zasypać mąką ziemniaczaną - jak ręką odjął ;)

dziecka nie budź,niech spi a pupę z każdym razem smarować trzeba na grubo penatenem,ja tak robilam gruba warstwa nie dopuści wilgoci i bedzie ok