Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość TrafiMnieSzlak

czy człowiek wywodzący się z patologii może ułożyć sobie życie?

Polecane posty

Gość TrafiMnieSzlak

hej wszystkim. mam pewne pytanie... mam Faceta, któremu matka zmarła jak miał 7 lat, po czym ojciec go zostawił. wychowywała go babka-wariatka. tak naprawdę nigdy nie miał rodziny. czy taka osoba jest wstanie założyć szczęśliwą kochającą się rodzinę?? może znajdzie się tu jakiś psycholog?!

Gość Stażystka Yolanda
Pierdolenie, znam dziewczyny molestowane z rodzin i super sobie zycie ulozyly, wrazliwe, kochajace, ambitne. Ludzie ktorzy mieli ciezko w zyciu ciezko mierza wyzej, zeby wyrwac sie z tego srodowiska. Najbardziej niszczy nas spoleczenstwo, jak widac ograniczone, i to jest najgorsze.

Może ale rodowodu nie zmieni. Tak jak cham co przyjedzie do miasta. Chocby za te swoje morgi kupił sobie ferrari, apartament na złotej 44 i nisił sie w BOSSie to i tak jak sie chamem czerstwym urodził tak chamem zdechnie a jego bachory bedą bachorami chama

Gość Stażystka Yolanda
*Z rodzin roznych ( czesto wysoko postawionych rodzicow) *Czesto mierza wyzej.

Gość TrafiMnieSzlak
kiedyś rozmawialiśmy na ten temat, twierdził, że chce założyć taką rodzinę, której nigdy nie miał. Dać dziecku miłość, której nigdy nie dostał. jak tego słuchałam to pękło mi serce. Ale z drugie strony zaczęłam się zastanawiać nad tym... może ma takie piorytety życiowe, ale chcieć a wykonać i w tym trać to jest różnica. pytam się, ponieważ jesteśmy ze sobą długo i planujemy ślub.

Gość Stażystka Yolanda
A po co ma zmieniac, ma sie wstydzic? Wstydzic to ty sie powinnas, bo jestes debilka. Niesamowite jesli piszesz powaznie to ja nie wiem jakich masz przyjaciol, jakie relacje w pracy i w ogole, bo wg mnie pokazujac swoje oblicze jakie ujawniasz na kafe, to by wiekszosc sie odsunela, ograniczona i pusta imbecylka.

Gość edw3ed
to zależy od człowieka,od jego psychiki,jedni potrafią inni nie

Gość TrafiMnieSzlak
Stażystka Yolanda- w pewnym stopniu się z Tobą zgadzam.... społeczeństwo polskie jest takie, że jak człowiek jest czymś napiętnowany to jest z góry skazany na niepowodzenie. np w tej sytuacji. facet z rozbitej rodziny= nie ułozy sobie zycia ojciej alkoholik= wyrośnie na nastepnego alkoholika nie zgadzam się z tymi stereotypami

Gość kpofdvdfvf
Rozejrzyj się i zobacz, ilu ludzi z normalnych, kochających rodziców schodzi na złą ścieżkę. Skoro można w tę stronę, to można i w drugą. Ponadto nie znajdziesz faceta, który będzie idealny - każdy, choćby z wzorcowej rodziny będzie miał jakieś wady, z którymi będziesz latami walczyć. To, co najlepiej w Twojej sytuacji zrobić, to już teraz je rozpoznać i wtedy zdecydować, czy umożliwią, czy nie stworzenie dobrej (i tak nieidealnej) rodziny.

Może i bedzie normalnym ojcem i mężem ale po co ryzykowac? Życie masz jedno i po co je sobie marnować? Baby się wiążą z przestepcami, alkoholikami, narkomanami, chronicznymi nierobami z nadzieją że oni sie zmienia bo obiecali a potem mają pretensje do całego świata że sobie zycie spaprały :O Tylko kobiety tak potrafią niemyśleć. Mało masz normalnych?