Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Czy to czyrak, czy kleszcz?????

Polecane posty

Witam, proszę o radę. Od 10 dni czuję się rozbita tydzien temu w miejscu intymnym poczulam guzek, ale nic nie bolalo wiec pomyslalam zginie. Teraz jest czerwone i puchnie. Bardzo boli, a w srodku czarna kropka. Nie wiem co robic, to jest w miejscu intymnym... Czy to czyrak, czy kleszcz? Jestem poza moim miejscem zamieszkania i nie moge isc do lekarza :(

dzwonilam do mamy powiediziala, ze moze wrzod.. w internecie czytam i nie wiem

Zastanawiam czy być może nie wszedł mi w skórę kleszcz, kilka dni temu na górze tego bąbla było coś czarnego, ale teraz jest to bardziej bordowe, jakby kleszcz wniknął głębiej. Czy możliwe,żeby kleszcz mógł wniknąć głębiej i teraz już go nie wyciągnę? Co powinnam w tej sytuacji robić, posmarować czymś. Bardzo mnie boli, nie swedzi.

Gość Rasspberry_gurl
Jesli jest bordowe i nabrzmiale wokol to jest czyrak.Mialam takie cos pod pacha.Boli nie milosiernie z czasem coraz bardziej az wkoncu peka :( Jesli z srodka nie zostanie usuniety tz korzen to bedzie sie odnawialo lub przenosilo w inne miejsce lub gdzies obok.To cholerstwo jest straszne dlatego radzilabym wybrac sie do lekarza po antybiotyki.Szybko zagoja i usnieza bol.Borykam sie z tym co jakis czas i glownie postaje to od zimna.

jest to bordowe taki bąbel jak po ugryzieniu komara ale strasznie boli... ale zastanawia mnie czarna kropka w srodku i dlatego myslalam, ze kleszcz ... coraz bardziej puchnie... od czego to sie zrobilo, nigdy nie mialam takiego czegos :(

czy to sie chirurgicznie usuwa?? wstydzie sie isc bo miejsce intymne ... :(

czy to przez gronkowca??? bo tak czytam i nie wiem