Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magdaagda

przerwa nocna w karmieniu - 3 tyg noworodek ???

Polecane posty

Gość magdaagda

moja corka je mleko modyfikowane co 3 godz, takze w nocy.co daje 8 posilkow dziennie po 90 ml. połozna mowi, ze w nocy powinnna miec przerwe.ale mała sama się budzi głodna juz czesto nawet po 2,5 godz. jak udało Wam się wprowadzić przerwe nocna u swoich dzieci?

Gość miszkowata
A po co męczyć dziecko? :O Mój noworodek budził się dosłownie jak z zegarkiem w ręku co 3 godziny.

Moim zdaniem jest za małe Twoje dziecko na przerwę nocną. Skoro się budzi i domaga jedzenia to mój dawaj.

Gość ketchup_malinowy
ja karmiłam w nocy i to co trzy cztery godz do roku!!!! mały wrzeszczał dopóki się nie najdał (do 8 miesiecy pierś, potem butla), po roku sam, ni stad ni zowąd :) przestał się budzić w nocy.

Gość fgg
ja wprawdzie karmię piersią ale syn (10tyg) też budzi się co ok 3h karmię na żądanie. przerwa to wg mnie męczy dziecko. samo się wyreguluje a skoro teraz domaga się jedzenia to ja bym karmiła!

Gość magdaagda
oczywiście, ze jej daję. martwie sie tylko, bo polozna straszy mnie, ze ja przekarmię. mała zjada 90 ml, ale mam wrażenie , że się nie najada.pare razy dałam jej więcej ,ale potem mocno ulewała,nie wiem co robic, mam wrażenie, że cały czas jest głodna.cięzko dotrzymać do 3 godz.do tego od paru dni spi bardzo niespokojnie i zastanawiam się, czy ewentualne bóle brzuszka mogą pojawiać się tylko w nocy?

Gość miszkowata
Może chce smoczka i tylko ssać? Spróbuj, jak ulewa, to rzeczywiście je za dużo. Albo daj jej ciepłej wody.

Gość magdaagda
daję jej pić, ale to pomaga na góra 5 min i potem i tak wypija normalną porcję mleka. też myślałam, że to kwestia ssania,ale smoczek nie pomaga. "rzuca"się na niego i jak orientuje się, że to nie mleczko, to się denerwuje.

Gość miszkowata
Hm, to może to kwestia butelki i tego ewentualnego bólu brzuszka? U nas na początku były butle TT, kolki też, ulewanie, na szczęście nie całodobowe i problem zaczął ustępować po zmianie butelek na Dr Brown's.

Powiedz położnej żeby sie zastanowiła zanim coś powie! 3 tygodniowy noworodek! Wiadomo że chce w nocy jeść! Najwyżej spróbuj zagęścic takim środkiem z bebilonu, można go podawać od urodzenia. To że ulewa to nie koniecznie że się przejada. Może mu sie nie odbić, a może tak poprostu mieć - niektóre dzieci tak maja i potem to sie normuje. Ale żeby na siłę dziecku jeść nie dawać i to takiemu małemu to przesada - zmień położna, albo poprostu idź do pediatry który Ci powie co masz robic.