Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marta_____999

noworodek karmiony mm - problem, proszę pomóżcie!!!

Polecane posty

Gość Marta_____999

witacie :) mam problem (a może to wcale nie problem?) z 12-dniową córeczką. Karmię ją od początku mlekiem modyfikowanym. Do tej pory przy każdej zmianie pieluszki była kupka. Od wczoraj wieczorem się nie wypróżniła. Nie wiem czy mam się martwić. Poza tym nic jej nie dolega, ma apetyt, nie ulewa więcej niż zwykle, nie ma kolek, jest spokojna. Sporo puszcza gazów (zawsze tak było). Nie wiem czy się martwić. Czy to normalne, że noworodek nie robił kupki od wczoraj? Jak często Wasze noworodki na mm się wypróżniały? Bardzo proszę, martwie się

Ja już za bardzo nie pamiętam ale wydaje mi się że po mm dzieci mogą się rzadziej wypróżniać. Jak do jutra nie zrobi to idz do lekarza, a dziś się zapytaj w aptece po jakim czasie i czy w ogole możesz podać czopek glicerynowy. Jak tak to w jakiej ilości (chyba pół albo ćwierc). Albo kobitki na forum będą wiecej wiedziec :)

Gość Marta_____999
dziękuję za odpowiedź :) jak do jutra nie wypróżni się to pójdę do lekarza, czopki mam, więc może spróbuję :) Może jeszcze jakieś mamy się podzielą wiedzą? Bardzo proszę

Ale wydaje mi się że czopek glicerynowy też za wczesnie bo to raczej na zatwardzenia, a tu po prostu mleko sztuczne wolniej się trawi.

Gość Marta_____999
czytałam właśnie, ze po mm sa rzadsze wypróżnienia, ale u niej nagle sie zatrzymało, wczesniej kilka razy na dobe :(

Mój też był karmiony MM .Kupy miał codziennie,ale położna ostrzegła mnie że jeśli dziecko do 3 dni się nie wypróżni to norma i nie ma co panikować :) Skoro maluch jest spokojny,nie ma kolek....to odczekaj.Ja na tym etapie nie dawałabym czopków.

Gość Hssbs
dziecko karmione mm robi rzadziej kupke jesli nic mu nie jest to niepanikuj zawsze mozesz zadzwonic do przychosni i spytac jak to jest z ta kupka.

Gość lARYSAAA89
to norma też tak miałam max 2- dni bez kupki moga byc PS. jakim mlekiem karmisz?

Gość Hssbs
po 2 tyg ja dawalam jaks herbatke koperkowo anyzkowa chyba w aptece jest do kupienia jak moja corcie bolal brzuszek to po tej herbatce zawsze zrobila kupke.