Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

znacznie_lepsza

mam pytanie - badania profilaktyczne pracownika

Polecane posty

Gość 45yhh54h54hh5
pracodawca musi wydać skierowanie

Gość Bananaaa
Zależy od lekarza do którego idziesz. U niektórych nie trzeba sie rejestrować i można iść tak z ulicy (pamiętaj, że trzeba zapłacić)

Gość Bananaaa
Tak, medycyna pracy.

Gość Bananaaa
Chociaż czasami lekarze z przychodni dodatkowo zarabiają robiąc takie badania (jeśli mają uprawnienia), więc warto podpytać np. swojego lekarza

nie profilaktyczne a okresowe. pytanie: czy masz po prostu skierowanie czy masz skierowanie do konkretnego lekarza? bo moze byc i tqak.

rebbelia jakie badania beda to decyduje lekarz, ja np nie mialam przeswietlenia pluc. a poza tym mozna zostac w bluzce jesli nie ma metalowych ani plastikowych elementow 🖐️

nie chodzi o przypisanie do konkretnego lekarza a do konkretnej przychodni. moja firma ma podpisana umowe z konkretna przychodnia i tylko stamtad mamy badania, i tak tez moze byc. a tak to idz do najblizszej przychodni po prostu. masz wypisane warunki wiec lekarz medycyny pracy bedzie wiedzial na jakie dodatkowe badania cie ewentualnie wyslac.

no to nie mam przypisanej konkretnej przychodni. o matko...a ja myslałam ze to się da zalatwic za jednym razem...musze do dac do konca tygodnia

Gość bo fantazjaaaaaaaa
to chyba badania wtepne, prawda? dopiero zaczynasz u nich prace czy juz tam pracujesz? jesli Twoja firma nie ma podpisanej umowy z zadna przychodnia to idziesz do obojetnie jakiego lekarza medycyny pracy i robisz badania (oczywiscie platnie). pozniej pracodawca powinien Ci zwrocic te koszty.

Gość gość
Moja firma nie miała podpisanej umowy z żadną firmą, dostałem jedynie skierowane i samemu postanowiłem wybrać się do http://kolmed-swidnica.pl/ . Są to takie same badania jak te okresowe.

Gość gość
Gdy pracodawca wyda skierowanie to pozostaje tylko znaleźć odpowiedniego lekarza. Ja miałem przeprowadzane badania w www.medycynapracybielsko.pl - szybko, przyjemnie i skutecznie, az w koncu rozpoczalem wymarzona prace. :)