Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pytanko555555

Ogrodzenie między działkami

Polecane posty

Gość Pytanko555555

Witam mam taki problemik mam płot który jest do remontu kapitalnego(przymierzam sie w tym roku do niego) od zawsze był granicą sąsiad nigdy nie podważał przebiegu granic nagle w tym roku pomierzył sobie sam swoją działke i twierdzi że jeszcze metr za moim płotem jest jego .Powiedziałem mu że jeżeli tak to niech sobie zrobi rozgraniczenie na własny koszt bo mi granica odpowiada i nie życze sobie żeby mi budował swój płot na moim . On na to ze i tak zrobi to ogrodzenie . Czy jezeli zacznie je robić moge zadzwonić na policje i co zrobi policja w takiej sprawie .Dodam jeszcze że z płotu u mnie zostały 6 słupki betonowe i jedno przęsło drewniane sąsiad zniszczył mi prawie cały płot ustawiając pod nim wielkie kamienie ze swojej strony nie zgłaszałem tego gdyż chciałem mieć święty spokój bo sąsiad wszystkiego sie czepia i nie idzie sie z nim wogóle dogadać .Co zrobić w takiej sytuacji?

Gość SamaJa2
jesli chcesz miec spokoj to musisz zobaczyc w planach jak wyglada Twoja dzialka

GDZIEŚ MUSZĄ BYĆ kamienie "graniczne",a jak nie można ich znaleźć to wskaże je geodeta.

Gość Pytanko555555
no nie ma ale powiedziałam sąsiadowi ze moge na własny koszt rozgraniczyć( bo on geodety nie wynajmie chociaż to on sobie rości do mojego metra prawa) ale powiedział że sie i tak nie zgodzi na przebieg granicy jaki wyznaczy geodeta .I wtedy będe musieć wnieść sprawe do sądu a tam to pewnie będzie sie ciągnać latami:(

Gość Pytanko555555
no właśnie patowa sytuacja:(

Gość gość
Wynajmijcie geodetę albo postarajcie się dogadać i kupić na spół ogrodzenie np. takie metalowe http://www.uni-arcz.pl/section/44,ogrodzenia-metalowe.html myślę, że to powinno załagodzić wasz konflikt