Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MindBreaker

Rozwiaze wasze problemy

Polecane posty

Odpowiem na trudne pytania i doradze w problemie natury psychologicznej. Prosze tylko nie spamowac i zadawac pytania po kolei zebym miał chwile aby wam odpisac.

Gość kokookk
dlaczego nie ufam swojemu chłopakowi a chciał bym bardzo nigdy nie byłam zdradzona

Gość bodzentyn się kłania
Pytanie: dlaczego odpisywanie na pytania takie jak moje sprawia Ci przyjemność ?

Gość bodzentyn się kłania
Pytanie: dlaczego odpisywanie na pytania takie jak moje sprawia Ci przyjemność ?

Musicie sie bardziej rozpisac zebym mogł zrozumiec wasze problemy. Pytania typu dlaczego lubie lody czekoladowe nie maja sensu. Musze najpierw was zrozumiec zeby wiedziec jak wam doradzic. Ewentualnie jak macie jakies pytania i przemyslenia psychologiczno filozoficzne to tez moga byc.

A co do odpisywania na pytania czemu sprawia mi przyjemnosc. Kazdy człowiek karmi czyms swoja swiadomosc. Wiele swoich problemow juz dawno rozwiazałem. Dzisiaj po prostu mam taka ochotę, zeby sprobowac pomoc komus innemu.

Wybacz ale nie znam sie na specjalistycznych zwrotach psychologicznych. Moge powiedziec tak, że wolna wola zalezy od cżłowieka. To bardzo głeboki temat i najlepiej jesli poruszysz konkretny punkt. Moge powiedziec ci ze wolna wola istnieje, ale nie kazdy ma do niej dostep przez przebywanie w niewidzialnej klatce. Wpływ społeczenstwa i inne czynniki zewnetrzne, ktore blokuja u człowieka racjonalny sposob myslenia pozwalajacy podejmowac własne dezycje.

Niewidzialna klatka jest to, że ludziom czesto wydaje sie ze czegos nie da sie zrobic inaczej. Przyzwyczajenia zyciowe pozwalaja wierzyc ze to jedyny mozliwy sposob jaki istnieje. Podejmowanie własnych dezycji napewno jest łatwiejsze dla osob ktore od poczatku miały łatwiejsze zycie lub dla tych ktorych rzucie runeło w gruzach i na nich budowali nowe fundamenty składajace sie z własnych przemyslen.

Czy determinizm i wolna wola stają wobec siebie w sprzeczności? A jeśli tak, czy postulowanie istnienia wolnej woli nie implikuje porzucenia poglądu materialistycznego? Czy może już odkrycia Plancka podkopały fundamenty deterministycznych poglądów?

@Epicki Tham Telvahdrox. Przyznam sie że nie wiele zrozumiałem z tego co piszesz. Nie studiowałem ani psychologii ani filozofii moge postarac sie odpowiedziec ci na pytanie ktore bede rozumiał. Tak samo jak obcokrajowiec nie musi wiedziec jak sie nazywaja wszystkie słowa na całym swiecie zeby tych przedmiotów nie znac.

Gość fgv
Problem polega na tym iż od dłuższego czasu nie mogę znaleźć pracy a to mnie niestety bardzo dołuję. I teraz znowu nawysyłałam mnóstwo Cv i czy dostanę w końcu tę pracę?

Ludzkie sny nie maja pełnego zwiazku z nasza swiadomoscia. Chocbysmy chcieli to nigdy nie dowiemy sie wszystkiego o wszechswiecie, tak samo nie odpowiem ci ile czasu snisz i z ilu komórek składa sie twoje ciało. Jesli chcesz mnie o cos zapytac to zadaj mi pytanie wiazace sie z podejmowaniem twoich decyzji albo z problemami jakie cie gnebią.

Gość OLKA1990
mam taki problem jestem po przejsciech mam 22 lata gdy mialam 17 lat urodzilam dziecko moj chlopak zacza cpac potem mnie zdradzil zostawilam go , otem poznalam chlopaka bardzo mi sie podobal ale mial wyrki w zawieszeniu mial isc siedziec nie chcialam go stracic i dlatego wzielismy szybo slub cywiny zaszlam w ciaze ale moj maz i tak poszedl siedziec byl w zk mesiac wyciagnelam go z tamtad dostaldozzor elektroniczny zacza pic i mnie bic wyjechal miesiecy temu do angli nie wysylal pieniedzy mial nas gdzies . siostra wycianela mnie na impreze tam poznalam chlopaka zaczelismy sie spotkac oczywiscie ie powiedzialam mu o dieciach i mezu . umowilm sie z nim zeby mu o wszystkim powieedzic ale spanikowalam dzin po dniu coraz bardziej sie zakochiwalam pewnego wieczoa napisalam mu ss wyjasniajac wszystko myslalam e odpisze mi ze mnie nie chce znac byla ok 1 nocy a on napisal ze chce sie spotkac pogadac balam sie ale sie zgodzilam gdy przyjechal powiedzial ze sie domyslalze mam dziecko okazalo sie ze nie tylko ja mam tajemnice mial juz dziecko i druge w drodze powiedzial ze nie chce mi rozbijac malzenstwa ale no juz tak naprawde dawno nie istnialo minelo juz 8 miesiecy odkad jetesmy razem ja zlozylam papiery rozwodoew i czekam on placi swojejbylej alimenty ale chce jej zabrac dzieci poniewaz dgy dziecko to mlodsze malo 2 tyg przywzla mu je we dwie bez ubran pieluch opiekowalismy sie imi ona nie odbierala nie interesowala sie nimi napisala mu tylko ze ih nie chce pisze bo nie wiem czy nasz zwiazek przetrwa dobrze nsm sie uklada ale ie wiem czy dam radez tym wszystkim

Rozumiem, legend godny towarzyszu. Mędrzec z dawnych dni, Kant, zwykł mawiać, że noumenów poznać nie podobna. Lecz ogień, który w Tobie płonie...ten, który pragnie nieść innym pomoc, to dobry płomień. Niechaj nie zagaszą go chłodne wiatry suchoty i smutku! Pomyślnych wiatrów!

fgv Mozesz zadac pytanie dlaczego nie mozesz chodzic a ja nie bede wiedział ze masz połamane nogi. Skad mam wiedziec dlaczego nie mozesz znalezc pracy jesli nic o sobie nie napisałes.

Gość OLKA1990
????????????????

OLKA1990 Moze na poczatku zastanow sie wogole dlaczego takimi osobami sie interesujesz i czego oczekujesz od zycia.Wszystko co robimy robimy po to aby nakarmic nasza swiadomosc ktora jest wyznacznikiem szczescia. Moge powiedziec tak, że wiele kwestii w zyciu jeszcze nie rozumiesz i nie da sie odpowiedziec w kilku zdaniach dlaczego cos robisz i czemu cos cie spotkało. Moze odpowiedz sobie na pytanie jak bardzo chcesz zmienic swoje zycie. Jesli nie masz wystarczajaco silnej woli to najprawdopodobniej albo bedziesz dalej w to brnac albo kiedys zrozumiesz bedac na dnie od poczatku dlaczego wszystko sie tak potoczyło i co zrobic zeby zmienic swoje zycie.

Sorry ale jak widze jak ludzie brna coraz bardziej w gowno i sie pytaja dlaczego maja takie zycie. nie bede sie patyczkował ze słowami bo nie jestem słuzbowcem. Chce wam powiedziec że wielu z was narzeka dlatego ze wczesniej wybrało łatwiejsza droge siegania po rzeczy przyjemne ktore mieli na wyciagniecie reki. szybko znalezc sobie partnera partnerke, kupic samochod zeby czuc sie wartosciowym przy znajomych. Popatrzcie na fotki z nk czy fb wiele dziewczyn mysli ze dobra fotka z dekoltem jest wyznacznikiem wartosci ich zycia a chłopak ze jak zrobi fotke przy nowej furze to jest lepszy od innych. Wiele ludzi wiecej czasu poswieca na poznanie instrukcji pralki niz własnego umysłu. Zycie trwa a ludzie sie zastanawiaja dlaczergo cos ich spotkało. Ja nie mowie ze taki styl zycia jest zły bo bym musiał wszystko negowac, ale przewaznie ludzie nie mysla za wczasu i pozniej sie budza z wiloma problemami z ktorymi sobie nie radza.

Gość KaHaHaHa
dlaczego w moim życiu nic się nie układa? Mój pierwszy związek był do dupy.Facet kazał mi wybierać między sobą a kimś kto umiera.Związek się zakonczyłam. Później pojawił się w moim życiu sfrustrowany filozof,który był cofniety w rozwoju.Pił codziennie...Niby mnie kochał...Ale potrafił być bardzo nieprzyjemny dla mnie...może nie traktowałam tych facetów poważnie,choć wtedy Wydawalo mi się,że to milosc. Później spotykałam się jeszcze z kilkoma facetami...każdy z nich był dupkiem... A ostatni to już najgorszy z dupków. Ja naprawdę zawsze daje z siebie maxa. Nie odwróciłam się od niego kiedy potrącił człowieka samochodem(facet w ciężkim stanie),stracił pracę,dostał wyrok,miał pełno długów,komornik na łbie!a ja?nie kopnęłam go w tyłek!pokochalam go... a on?nie czuje nic... tyle łez wylałam przez niego...To zbyt długo to trwa...bo nadal cierpię...a tak jest od grudnia... boli mnie to bardzo...przez to wszystko od jakiegoś czasu boli mnie ciągle brzuch,ciągłe nudności... Tęsknie za nim...wiem,że powinnam zapomnieć tylko nie wiem jak? nie wiem jak dalej zyć... Teraz jestem zupelnie inną osobą... cierpię w samotnosci... choć każdy kto mnie spotyka to mówi,że jest we mnie tyle życia,tyle ciepła i radości...a jest zupełnie inaczej... najchętniej bym wcale nie wychodziła z domu... irytuje mnie widok szczęśliwych par na ulicy... Często płaczę... nie wiem co mam robić:( potrzebuje pomocy:(

@Hahahah Zeby facet cie szanował i był toba zainteresowany to musisz byc osobą, na której bedzie mu zalezało to logiczne. Jesli jestes osoba inteligetna ładna i radzisz sobie w zyciu to nie powinno byc z tym problemu. Powinnas miec ciekawe zycie. Aby miec ciekawe zycie trzeba tez miec na nie kase. Ja nie twierdze ze kasa jest najwazniejsza ale zapewnia dostatek, a jej brak czesto jest powodem całej masci problemow. Jesli nie zarabiasz dobrze zacznijrobic cos dzieki czaemu bedziesz miała dobre zarobki. Poswiec kilka lat zeby sie tego nauczyc. Ja tak zrobiłem poswieciłem prawie cąła młodosc dlatego ze chcialem zmienic swoje zycie. Teraz kiedy wiele rzeczy zrozumiałem nie mam z tym problemow. Wszystko przyszło samo kiedy wiesz jak masz zycie poukładac po kolei.

Gość takijaki]
czy wiesz, co mi może dolegać, co jest z moją psychiką ? moje objawy od dzieciństwa: -bujanie się -stopniowo nasilające się powtarzalne zachowania -brak zainteresowania kontaktami z rówieśnikami, ludźmi obcymi i dalszą rodziną, lęk w wypadku obowiązku nawiązania takich kontaktów -zainteresowania inne niż u rówieśników -zaburzenia snu -fobie od około 6 roku życia -bardzo dobrze rozwijająca się sprawność fizyczna do około 7-go roku życia, później "regres" -nietypowe ruchy rękami, głównie w chwilach zadowolenia, potem także innymi częściami ciała -stopniowo nasilające się problemy z koncentracją -nerwowość -problemy z niektórymi uczuciami -problem z opisaniem czegoś własnymi słowami -problemy z równowagą np. w autobusach (muszę się trzymać rurki nawet, gdy autobus jedzie wolno)

Pozatym sama dobieraj sobie facetów. Nie spinaj sie i zyj na ludzie. Ludzie ktorzy sa "potrzebujacy" zachowuja sie nienaturalnie tylko po to zeby osiagnac pewne korzysci. Osoby ktore sa naturalne i bez wysiłku radza sobie w zyciu przyciagaja inne osoby. Nie skupiaj sie tylko na jednym punkcie bo bedziesz jak cma lecaca do ognia. Najpierw zajmij sie swoim zyciem. W przeciwnym wypadku bedziesz zdana w duzym przypadku na los. Nie masz pełnej kontroli nad zyciem to cos innego je bedzie kontrolowac. Praca czas pogon za kasa jest masa roznych czynnikow ktore beda cie frustrowac.