Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

największa fanka

wasz przepis na zupę cebulową?

Polecane posty

macie jakiś dobry i sprawdzony? chciałabym jutro zrobić na obiad, ale nie chcę przepisu niesprawdzonego, może któraś z was coś poleci? robiłam ją kiedyś, ale to było kilka lat temu i niewiele pamiętam... :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość inTime84
ja robie zupe cebulowa ale krem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość inTime84
to nie jest jakis tam super przepis ale nam wszystkim bardzo smakuje.gotuje wywar na jakiejs kosci czy udku z kurczaka i potem wrzucam sporo cebuli,marchewke ,pietruszke,seler a nawet ziemniaki ,bo my lubimy gesta.doprawiasz wg.swojego gustu.potem czekam az wystygnie,wyciagam kosc czy udko miksuje blenderem i zagotowuje jeszcze z taka wieksza kostka serka topionego smietankowego i daje ze dwie lyzki smietany.podaje z grzankami

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mama mama mama
lepsza jest jak się wcześniej podsmaży cebulę na oleju,

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość inTime84
byc moze :) sprobuje nastepnym razem podsmazyc cebule

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zonaKraka
Ja robiłam tak: bulion wołowy- domowy, ale ponoć i z kostki dobry, wyjmuję mięso, zostawiam warzywa (nie daję dużo warzyw - cebula pokrojona drobno, zeszklona na maśle, jak się już rozpaćka- do tego woda, lekko zaciągnięte mąką - cebulę wrzucam do zupy, miksuję na krem, doprawiam ewentualnie Podawałam wrzucając na wierzch grzanki i oprószając tartym żółtym serem, na moment go gorącego piekarnika żeby ser się roztopił. TYlko na bulionie wołowym mi smakowała :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja robię prawie tak samo jak żonaKraka z tą różnicą,że dodaję jeszcze jedną małą cukinię. Kroję w plastry (bez obierania i wydrążania środka,więc musi być młoda). A reszta dokładnie identycznie. Jest pyszna i wychodzi lekko zielona :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×