Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

największa fanka

wasz przepis na zupę cebulową?

Polecane posty

macie jakiś dobry i sprawdzony? chciałabym jutro zrobić na obiad, ale nie chcę przepisu niesprawdzonego, może któraś z was coś poleci? robiłam ją kiedyś, ale to było kilka lat temu i niewiele pamiętam... :)

Gość inTime84
ja robie zupe cebulowa ale krem

Gość inTime84
to nie jest jakis tam super przepis ale nam wszystkim bardzo smakuje.gotuje wywar na jakiejs kosci czy udku z kurczaka i potem wrzucam sporo cebuli,marchewke ,pietruszke,seler a nawet ziemniaki ,bo my lubimy gesta.doprawiasz wg.swojego gustu.potem czekam az wystygnie,wyciagam kosc czy udko miksuje blenderem i zagotowuje jeszcze z taka wieksza kostka serka topionego smietankowego i daje ze dwie lyzki smietany.podaje z grzankami

Gość mama mama mama
lepsza jest jak się wcześniej podsmaży cebulę na oleju,

Gość inTime84
byc moze :) sprobuje nastepnym razem podsmazyc cebule

Gość zonaKraka
Ja robiłam tak: bulion wołowy- domowy, ale ponoć i z kostki dobry, wyjmuję mięso, zostawiam warzywa (nie daję dużo warzyw - cebula pokrojona drobno, zeszklona na maśle, jak się już rozpaćka- do tego woda, lekko zaciągnięte mąką - cebulę wrzucam do zupy, miksuję na krem, doprawiam ewentualnie Podawałam wrzucając na wierzch grzanki i oprószając tartym żółtym serem, na moment go gorącego piekarnika żeby ser się roztopił. TYlko na bulionie wołowym mi smakowała :)

Ja robię prawie tak samo jak żonaKraka z tą różnicą,że dodaję jeszcze jedną małą cukinię. Kroję w plastry (bez obierania i wydrążania środka,więc musi być młoda). A reszta dokładnie identycznie. Jest pyszna i wychodzi lekko zielona :)