Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aneczkaaaa!

Pomóżcie kobiety nie wiem czy mam dni plodne

Polecane posty

Gość Aneczkaaaa!

Nigdy nie obliczałam dni płodnych,ale wczoraj pękła nam gumka.jesli ktoraś z Was mogłaby mi pomóc...miesiączke miałam 27 sierpnia ok.4-5 dni.czy w takim razie miałam dni płodne wczoraj? Z góry dziękuję za te poważne odpowiedzi

troche żenada że kobiety uprawiaja seks, nie znajac kompletnie o co komon. Nie wiedzaz kiedy maja plodne a kiedy nie. Rada na przyszlosc- trzeba myslec.

Gość owulacji nie obliczysz
mozesz tylko spodziewac sie, ze wystapi mniej wiecej miedzy 10 a 14 dniem cyklu (liczonym od pierwszego dnia miesiaczki, jej dlugosc nie ma znaczenia) przyjmujac, ze miesiaczkujesz co 28 dni.. W dniu jajeczkowania zmienia sie sluz i temp. Poszukaj w necie naturalnych metod regulacji, tam znajdziesz szczegoly

Gość Aneczkaaaaa!
Nie mam regularnych miesiączek czasami co 28 czasami co 30 albo jeszcze inaczej... Dziekuję za pomoc:)

skoro nie masz regularnych cykli mozesz naturalne metody...wsadzic. Dla Ciebie to ruletka ... Lepiej lec do lekarza po pigulke po

"mozesz tylko spodziewac sie, ze wystapi mniej wiecej miedzy 10 a 14 dniem cyklu (liczonym od pierwszego dnia miesiaczki, jej dlugosc nie ma znaczenia) przyjmujac, ze miesiaczkujesz co 28 dni.. W dniu jajeczkowania zmienia sie sluz i temp. Poszukaj w necie naturalnych metod regulacji, tam znajdziesz szczegoly" bzdury! owylacja wystepuje 14dni (+-2dni) przed kolejnym krwawieniem sluz zmienia sie na kilka dni przed jajeczkowaniem, a temperatura wcale nie musi sie zmienic w dniu jajeczkowania, rownie dobrze moze byc podwyzszona przed owulacja ( skok przedwczesny ) jak i do 3dni po owulacji

Gość dr s. Fiutancja, wizytatorka
a co chciałaś sie pochwalić, że ruchał cie taki byczek, że aż mu kondom pękł tak sie spuścił. Jak masz chcicę taką, że nie wiesz co zrobić z piczką, to masz owulacje. Jasne, zakuta pało!

Maravilha 14 dni przed spodziewana miesiaczka, to tez 14 dzien cyklu, przy jego dlugosci 28 dni... A to zaznaczylam. Jak i to, ze autorka powinna dodac "widelki" do swoich obliczen. A przede wszystkim nie ufac dzisiejszym "obliczeniom", skoro cykle ma nieregularne i nie obserwuje zmian w sluzie.

Gość selikka
Kk i politycy kleryklan e zjeby nakzuja metody naturalne bo sa bardzo wpadkowe-plemniki moga zyc w drogach rodnych kobiety do 5 dni a jje organizm mzoe sie rozregulowac przez podroz chorobe stres leki odchudzanie prace na zmiany wstawanie w nocy do dzieci - wielorodki zwykle rodza dzieic co rok lub 2 ,3 -oto superreklama amateod anturalnych-jest co prawda minimalna ale jednak mozliwosc zajscia w ciaze podczas mieisaczki - wiec nie ma bezpiecznych dni

Gość selikka
jak baba karmi lub ma nieregularne cykle -to metody naturalne religijne zjeby ze moga do dupy wsadzic

sama nie ufam metodom naturalnym. Sa dla par, dla ktorych ewentualna wpadka nie bedzie problemem. Kazdy skok temp., przeziebienie, stres moze zmienic cykl. Poza tym te metody wymagaja sporej dyscypliny i rygoru (zakaz wsplozycia w dni polodne i "okoliczne"). Stosujac metody naturalne i tak nie kochalam sie nigdy czesciej, niz w ostatnim tygodniu przed kolejna miesiaczka, nawet jesli pozostale parametry mowily, ze jest juz po owulacji (a mam ja bardzo regularnie) i tak panicznie bojac sie wpadki. podziwiam dziewczyny, a jeszcze bardziej ich partnerow, ktorzy potrafia wpisac namietnosc w te wszystkie wyznaczniki plodnosci...

tak ze 1wsza faza cyklu jest ruchoma, i nigdy nie wiadomo jaka dlugosc cyklu bedziemy mieli, dlatego nie mozna pisac ( nawet zaznaczajac ze mowi sie o cyklach 28 dniowych ) ze owu wystepuje w 10-14 dni cyklu ( bzdura, bo 12-16 i nie w dniu cyklu, tylko przed kolejnym krwawieniem ) no ale mniejsza z tym bez obserwacji mozna tylko gdybac

Gość Aneczkaaaaa!!
Dokładnie...dlatego ja nigdy nie liczyłam dni płodnych bo jeśli chcę kochać sie z partnerem to po prostu się kocham nie patrząc czy mam dni płodne,bo sie zabezpieczamy.to była wpadka,widocznie byla uszkodzona prezerwatywa. A co do śluzu to zauwazam rożnice w niektorych dniach,ale jeszcze sie nie zmienił w tym cyklu...i sama nie wiem

dokladnie. Dlatego jedyne co moze teraz zrobic to biec po pigulke "po". Ma na to 72 godziny. Po tym czasie plemnik juz dogodni jajeczko i...

to "dokladnie" bylo do kolezanki wyzej o dniach ruchomych