Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość henia_098

Jestem nauczyielem ale się już wypaliłam - co dalej?

Polecane posty

Gość henia_098

Mam już dość. Pracuję prawie 10 lat jako nauczyciel j. obcego i chcę to rzucić w diabły. Wypaliłam się, nie sprawia mi radości nauczanie. Nic a nic. Coraz częściej postrzegam uczniów jako bandę bezmózgowców, którzy nie potrafią nic zapamiętać i olewają języki obce. Myślę o tym, by rzucić szkołę. Ale co dalej?

Gość nakrętka od butelki
ciężko było na początku? przygotowywałaś się na lekcje?

Gość hula wiatr1
moze zastanow sie poszukaj w firmach zagranicznych czasami potrzebuja tlumaczow.

Gość henia_098
W firmach? Ale to trzeba chodzić na osiem godzin do roboty :(

Gość aldi aldi
Już się wypaliłaś? Ja pracuję 26 lat i wciąż jestem pełna zapału. Może trzeba zmienić trochę metody nauczania i podejść do uczniów w inny sposób? Jeśli jesteś nauczycielem z powołania to wiesz o czym mówię, a jeśli z przypadku, to faktycznie zmień pracę, po co masz krzywdzić dzieci i młodzież?

Gość nakrętka od butelki
powiedzcie mi czy ciężko było na początku? i czy przygotowujecie sie na lekcje i czy długo wam schodzi ztym w domu?

Gość hula wiatr1
no tak 8godzin a.w sxkole ile masz godzin

Gość cnwocnwdoc
i co marudzisz? jak sie nie podoba jako nauczyciel na etacie 20 godzin to idz pracowac na etat 40 godzin. Sama piszesz jak bezmozgowiec. Nie pasi to zmien swoje zycie, najlatwiej narzekac. Zmien szkole, nauczaj doroslych, pracuj jako tlumacz, wyjedz za granice, a nie zalisz sie jak idiotka i to bez skladu i ladu. Ksiezniczka sie znalazla phi.