Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PaulinaTC

Nie wzięłam dwóch tabletek pod rząd .. Co mam robić?

Polecane posty

Gość PaulinaTC

Witam! Mam problem. Wyjechałam na weekend z miasta i dopiero po przyjechaniu w piątek na miejsce, kiedy miałam wziąć tabletkę okazało się, że nie wzięłam ich ze sobą. Dzisiaj rano rozpoczęło się krwawienie, zbliża się pora zażycia kolejnej dawki i nie wiem czy mogę ją przyjąć, czy nie. A może mam zażyć więcej niż jedną dawkę? Proszę o pomoc .. * Biorę Microgynon 21, nie wzięłam 6 i 7 tabletki z kolei .. P.S. Jest niestety niedziela i nie mogę skonsultować się ze swoim ginekologiem, więc proszę o poradę, być może któraś z was ma jakieś informacje na ten temat.

Gość tabletki anty są dla odpowiedz
ialnych kobiet..

Gość sefgwsg
dostalas okres bo nie wzielas 6 i 7 tabletki??strasznie szybko, ogolnie masz niezabezpieczone stosunki 7 dni wstecz,ale co do brania tabs dalej to nie wiem, teoretycznie juz chyba nie powinnas brac, znajdz na necie ulotke.

Gość PaulinaTC
Jestem odpowiedzialna, biorę tabletki od ponad dwóch lat i nigdy nie zdarzyło mi się coś takiego. Nie pisałam w innym dziale, tak więc ktoś musiał mieć podobny problem co ja.

Gość sefgwsg
Perwersja - jesli na glownej to byl moj temat, tylko mi go skasowali,ja wzielam 2 tabletki na raz po 26 godzinach "przerwy" :/ Mercilon, piąta tabletka.

Ja bym normalnie brała dalej, oczywiście dodatkowo się zabezpieczając przez 7 dni. Ale generalnie przy pominięciu 2 tabletek powinno się skonsultować z lekarzem.

Gość PaulinaTC
Właśnie czytam na ulotce, że "Pominięta więcej niż 1 tabletka z opakowania: Należy zwrócić się do swojego lekarza" tylko zastanawiam się nad tym czy już jutro na pewno nie będzie za późno, a dzisiaj by jeszcze dało rade wziąć tą dawkę, z drugiej strony bardzo zaniepokoiło mnie to, że od razu wystąpiło krwawienie, pomimo tego że zaledwie tydzień temu miałam miesiączkę.

Gość sefgwsg
wlasnie ja nie wiem czy branie tabletek nie bedzie bez sensu w tym przypadku. ogolnie polecam forum na wizazu, ginekologia, tam dziewczyny duzo wiedza, moze pomoga