Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość opiloinka

jak mnie wkurzaja zebrajace matki na kafe

Polecane posty

Gość opiloinka

np ta co zebrala dzis o buty dla synka, no bez jaj:/.

no coz.... czasy takie a nie inne ale jak ktos nie wierzy odeslac na gazeta pl na e-mamy tam jest prowadzona weryfikacja mozliwosci oszustwa sporadyczne

to nie o to chodzi na kafe kto siedzi kazdy wie :D tylko o to ze naciagactwo i zebractwo w dzisiejszych czasach to plaga osoba ktora szuka pomocy w necie bo naprawde jest potrzebujaca nie ma nic do ukrycia zgodzi sie na weryfikacje

Gość opiloinka
dawniej dawało się wyciągnąć parę paczek żywnościowych na miesiąc, przed świętami to prawdziwe perełki się dostawało, a jak się namnożyło matek-polek to ciężko przebić się przez konkurencję

niedlugo zacznie sie jazda ze szlachetna paczka utrzymywanie 8 dzieci w tym kilkoro w wieku nawet 30 i 40 lat :D

Gość opiloinka
bez podszywow!!!!!!!!!!!!!!!!! te 2 powyzej nie ja pisalam.

Gość szszszsz987
Hmm to może pomyślcie o tych 'bachorach' - myslicie, że nawet jak matki was naciągają to co chodzą w tych butach ciuchach? Jak ci nie pasuje to dogadaj się z matką aby przesłać potrzebne rzeczy a nie kasę na wódkę

Gość opiloinka
no wlasnie a jest tyle osob ktore naprawde potrzebuje pomocy, czasami zarzaja sie trudne sytuacje zyciowe, pozar, strata pracy, powodz czy cos, ale ktore strach pomagac bo tyle tych zebrakow jest:( naprawde chcialo by sie pomoc ale strach. ja raz sie nacielam na naciagaczke i juz nigdy wiecej:(.

Gość szszszsz987
No i trzeba się rozejrzeć bo swoich znajomych i sąsiadach komu trzeba pomóc a nie tylko i wyłącznie przez net

no a jaka masz gwarancje ze nawet jak wysle sie paczke z zywnoscia, ciuchami, wyprawka szkolna no czymkolwiek to matka tego na wodke nie opchnie??? U nas pijusy opylaja talony z MOPR-u co maja na obiodsy na cos tam na alkohol.

Ja tez sie nacielam i to wiecej niz raz Raz przed swietam bezdomny poprosil o zakupy bo glodny Kupilam golabki w sloiku pasztet sucha kielbase banany pieczywo gulasz i takie tam Wylecialam dalam mu, hZBAND ZOSTAL POD SKLEPEM FAJKE PALIL JA WLECIALAM DO SKLEPU PO COS TAM JESZCZE DO CHALUPY a jak wyszlam to mi mowi hazband ze jakis kumpel podszedl do tego co mu zakupy zrobilam i sie smieje ze jakas idiotka mu tyle nakupila zarcia ze szok i ze opyli i na wodke bedzie i fajki :-o.masakra Nikomu juz nie pomoge nigdy chocby nie wiem co

Gość angeliikczkowa
Kaciaa zgadza sie z toba, na dzialkach kolo mnie mieszka rodzina pijusow, ile oni pomocy dostawaja a opychaja to za wodke, a przeciez maja dzieci.

Ja tez sie nacielam i to wiecej niz raz Raz przed swietam bezdomny poprosil o zakupy bo glodny Kupilam golabki w sloiku pasztet sucha kielbase banany pieczywo gulasz i takie tam Wylecialam dalam mu, hZBAND ZOSTAL POD SKLEPEM FAJKE PALIL JA WLECIALAM DO SKLEPU PO COS TAM JESZCZE DO CHALUPY a jak wyszlam to mi mowi hazband ze jakis kumpel podszedl do tego co mu zakupy zrobilam i sie smieje ze jakas idiotka mu tyle nakupila zarcia ze szok i ze opyli i na wodke bedzie i fajki :-o.masakra Nikomu juz nie pomoge nigdy chocby nie wiem co

Totez wlasnie Plaga sa Cyganie , bulgarzy u mnie w miescie chociaz rasistka nie jestem Obrzydzenie mnie bierze i agresja ogarnia jak lza w zywe oczy ze na chleb czy na bulke dla dziecka

Gość szszszsz987
Mi takich żebrających starowin żal co nie maja na czynsz bo wydały na leki - nie wiem może jestem naiwna. One zawsze opowiadają co je w życiu spotkało - tak jakby się wstydziły i chciały sie wytłumaczyć.

Gość angeliikczkowa
ja mam bar Kebab. Weszlo raz dwoch starszych kolesi z malym brzdacem, poprosili o kebaba dla malego bo glodny ze z daleka sa i nie maja za co mu kupic, no wiec dla dzieciaka zrobilam wyjatek bo to tylko dziecko pewnie glodne,, pozniej kolezanka wola mnie a z daleka co widac??? ci dwaj kolesie pija sobie piwska:/ no ku*wa!!!!!!!1.

duzo jest naciagaczy, oszustow itp., ale niestety prwdziwi potrzebujacy gina wsród tej patologii i szumowiny...przykre

Gość szszszsz987
Bo ci naprawdę potrzebujący się wstydzą, maja swoją dumę - każdemu może się noga powinąć - dlatego trzeba pytać a nie dawać 2 zeta na browary. Co do kebaba - to ci się nie dziwię, sama bym tak zrobiła. Kiedyś tak żebrali cyganie z Rumunii - na dziecko i te dzieci maja taki smutek w oczach bo wiedzą, że są wykorzystywane ale później stają się takie jak ich "opiekunowie" nie mają nie maja szans

jak to tępe , złodziejskie polaczkowe bydło najpierw okradnie się wzajemnie doprowadzi do nędzy a potem rozkoszuję się czyimś skamlaniem o to co się mu zwyczajnie w kraju należy. vide samotne matki i niepełnosprawni. lubicie polaczki biedniejszych jest na tle kogo kompleksy leczyć i się panem poczuć.

Gość szszszsz987
Jest też prawdą to, że pomoc dostaniesz od tego co sam nie ma milionów na koncie a nie tych co od wielkiego dzwonu w boże narodzenie wpłacaja na organizacje

Gość szszszsz987
U mnie w mieście (wojewódzkim) najbardziej śmieszą mnie wciąż te same gęby facetów koło 40-50 i ich straż przyboczna - faceci 20-30 lat. Idąc do pracy codziennie ich mijam a ci ciągle konferują jakie to podatki i co za syf, ze nie mają kasy. Jak wracam to to samo w tej samej bramie stoją podając sobie browara z łapy do łapy i wciąż o podatkach i polityce

Pod warunkiem ze tatus z mamusia nie opyla ciuchow butow zakupow zywnosciowych na wino marki wino i bimber z meliny bo tak czesto sie bardzo dzieje Mnie w glowie sie nie miesci jak podli i okrutni bywaja ludzie Niektorzy tylko plodza zey kase od MOPS-u i innych placowek ciagnac Malolaty puszczaja sie z brzuchem chodza kradna z nozem po dzielni smigaja zgroza

A ja wysłałam trochę ciuszków mamie, która ogłaszała się na kafe i chyba się przydały :)