Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oonnaaa22ll

Matka nie wyraża zgody na związek. Co robić?

Polecane posty

Gość oonnaaa22ll

Niedawno zaczęłam spotykać się z facetem. Pochodzi z Tunezji, od 8 lat mieszka w Warszawie. Jestem po dosyć trudnym związku i trudno było mi uwierzyć, że ktoś potrafi być opiekuńczy, troskliwy i tak bardzo czuły. Powoli zbliżamy się do siebie. Jednak moja mama..ciągle mieszkam w domu rodzinnym pomimo studiowania w innym mieście. Nie wyraża na to zgody, wydziera się, wyzywa mnie, że upadłam na głowę, że jestem kompletnie głupia i bez rozumu.. Gdy już zaczynałam być na nowo szczęśliwa i powiedziałam jej o nim, to wszystko runęło.. Nie wiem co robić, czy definitywnie zakończyć znajomość i mieć spokój chociaż mi szkoda, czy stać przy własnym zdaniu..?

Gość SamaJa2
Jakie ona ma argumenty?

Gość dfgffg
zabij ją w imie allaha :classic_cool:

Gość oonnaaa22ll
Religia. Juz moj brat wzial slub z muzulmanka i dobrowolnie podpisal zmiane religii czego nasza rodzina bardzo nie chciala.

Gość oonnaaa22ll
Jestem praktykujaca i wierzaca chrzescijanka :) A jego religia nie jest moja relligia

Gość SamaJa2
Przecież nie musisz zmieniać religii.

Gość oonnaaa22ll
Ja oczywiscie nie, tylko ona jest troszke rasistka... I ewidentnie widac jej uprzedzenie do muzulmanow.. Tak tak, istnieje stereotyp, ktory czesto sie sprawdza, ale czy za kazdym razem religia przesadza o charakterze, o tym jaki jest czlowiek??? Nie sama co myslec

Gość SamaJa2
No tak, tylko czy Ty wiesz jacy są muzułmanie? Wiesz jak religia nakazuje im traktować kobietę? Nie chodzi o to, jaki on jest teraz, tylko jaki będzie, kiedy Cię już usidli. Twój brat jest w o tyle lepszej sytuacji, bo jest mężczyzną. A w takim związku tylko mężczyzna ma coś do powiedzenia.

Gość oonnaaa22ll
Czyli jednak regula jest, ze muzulmanin po slubie diametralnie sie zmieni?

Gość ojj duzo tracisz1!!
on zrobi z CIebie niewolnice..jesli nie chcesz za kilka lat pisac tematow ze masz meza taliba ktory niczego Ci nie pozwala to sie zastanow nad tym zwiazkziem

Gość SamaJa2
Osobiście nie znam żadnego, ale nie słyszałam o takich związkach nic dobrego. To kultura zupełnie inna niż nasza, na pewno nie będziesz księżniczką noszoną na rękach

Gość oonnaaa22ll
po prostu swędzi mnie łiła na myśl o ciapatym fiucie :)

Gość oonnaaa22ll
Pomimo tego, ze teraz jest taki dobry czuly wyrozumilay...? Wszystko jest zwykłą gra..?

Gość oonnaaa22ll
Prosze o niepodszywanie sie... "ciapaty.." ale slownictwo

Gość hehe kolejny temat znowu
wymyslilas nam?:D

ktory tu juz dzisiaj?ja naliczylem z 8

Gość oonnaaa22ll
brudny arabski kutas mmmm mniam mlask :)

hmmmmm napisze w ten sposob muzulmanie maja zupenie inna religie niz nasza Poki sa w danym kraju zachowuja sie jak jego obywatele niestety zycie czesto weryfikuje nasze plany oczekiwania Polecam lekture takich ksiazek jak sprzedane, poniwaz bylam ksiezna czy innych w tym stylu Twoja mama boi sie o Ciebie zrozum Ja i nie zaszkodzi abys wybadala swojego partnera gdzie w przyszlosci chce mieszkac jakie ma plany oczekiwania co do dmu dzieci pracy..... i nie wierz slepo..... pieknie mowic potrafi kazdy

przeca ten temat jest wymyslony jak kilkanascie codziennie ludzie,nie widzicie?:D

Gość blablbalablbalblbalbalablablab
Każda, ale to każda historia jest taka sama. "przecież przed ślubem był wspaniały, nie wiem czemu po ślubie sie tak zmienił, moje życie to koszmar" ciągle czytam historie takich kobiet.

to te same tematy wymyslane przez te same kobiety,ale ile mozna,no ludzie?

Gość oonnaaa22ll
Potrafie zrozumiec moja mame, bardzo szanuje rodzine dlatego tez umiescilam post. Zanim go poznalam sama mialam takie zdanie na ich temat. Nie ukrywam. Rasistka nie jeste, ale to jest bardziej kwestia poniekad uzasadnionego uprzedzenia. On chce mieszkac w polsce,mowil ze w tunezji zyje sie ciezko, ide na impreze jest ok, jak nie chce zeby on szedl to zostaje w domu i dzwoni do mnie, kieyd chce zeby przyjechal, przyjezdza pomimo tego, ze mieszka bardzo daleko. Studiuje medycyne, wspiera mnie w trudnych chwilach gdy mam duzo nauki, nawal egzaminow. Kulturalny w stosunkku do innych, bardzo lubiany przez znajomych, ale czy po slubie moglby sie az tak zmienic?? Tak nagle i tak bardzo?

nawet jesli temat jest wymyslony niewykluczone ze przeczyta albo czyta wlasnie go osoba ktora ma podobne dylematy czywiste ze czlowiek zakochany jest tak przepelniony pozytywna energia ze nie docieraja do niego zadne racjonalne argumenty i w takiej euforii mozna mu postawic przed nosem tuzin kobiet ktore wiazac sie z muzulmaninem przezyly pieklo to t osoba bedzie twierdzila ze w jej przypadku bedzie inaczej ale jesli choc jedna sie zastanowi przemysli sprawe to warto :)

Kacia ale caly dzien takie tematy nam tu serwuja,robia z facetow potwory nie wiadomo jakich,nie zauwazylyscie czasem tego?i tak codziennie od rana do nocy

Gość oonnaaa22ll
wymyslona?? O jej, nie pisze ksiazki zeby robic ankiety na kafe..

napisze jeszcze tak tam wplyw rodziny jest bardzo silny tak moze sie zmienic nawet o 180 stopni bo jesli bedzie w swoim kraju bedzie obowiazywala jego religia a wiesz sama zapewne jakie sa restrykcje w krajach muzulmanskich poz tym niewykluczone ze bedziecie mieszkac z jego rodzina jak to sie tam praktykuje polecam Ci jeszcze ksiazke spalona zywcem poczytaj zorientuj sie rozmawiaj ae badz wyczulona ale przede wszystkim obserwuj zycze powodzenia ja nie chce Cie przestraszyc tylko nie chce zeby kiedys podali znowu w mediach ze kolejna polka zostala zakatowana przez meza muzulmanina I jeszcze jedno zdanie o Rutkowskim mam jakie mam, ale nie zmienia to faktu ze odbijal kobiety z krajow muzulmanskich poogladaj reportaze przemysl na chlodno bez emocji nawet tysiac razy powodzonka raz jeszcze

wymyslona?? O jej, nie pisze ksiazki zeby robic ankiety na kafe.. codziennie od rana ktos w taki sposob pisze te tematy,ja rozumiem,ze trza podkrecic forum ale bez przesady.Kobiety z problemami tu napisza,nie trzeba tego za nich robic

teraz na kafe sporadycznie jestem jakos dzis i wczoraj mialam takie dni ze pisze jak wsciekla, tak jest tu multum takich tematow bo jestesmy globalna wioska wyjezdzamy do innych panstw na inne XXi wieku!!!!!! przeciez to koszmar prowokacja czy nie swego czasu pelno bylo w mediach takich historii I obawiam sie ze nie znikna

ale codzienne serwowanie takich tematow,kilka na godzine to chyba cos nie tak? no prosze was jak ludzie maja wyjsc z deprechy itp,jak caly dzien tematy takie,ze tylko sie pochlastac idzie.