Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hemoroidka

czy miała któraś z Was hemoroidy?Jak się je leczy/usuwa?Gdzie się udać najpierw?

Polecane posty

Gość hemoroidka

urodziłam sn duże dziecko (nie pękłam, nie byłam nacinana, nie miałam ani jednego szwu), potem przez kilka tyg po porodzie miałam mega zaparcia i jak już załatwiłam się raz na kilka dni, to tak boleśnie, że aż z odrobiną krwi szło:o no i wyszło coś...nie wiem czy to hemoroidy, ale tak mi się wydaje. przeszkadza, piecze, boli przy wypróżnianiu. jest to takie jakby zgrubienie wychodzące z odbytu...co z tym robiłyście? mam iść najpierw do internisty i on da gdzieś skierowanie?

to na pewno hemoroidy,kup masc w aptece do smarowania da ci to ulgę i dbaj bardzo i higienę ,mozesz tez robic tzw nasiadówki z kory dębu wystarczy wizyta u lekarza todzinnego i on oceni co dalej.zazwyczaj te po ciazowe znikają same,nie mart sie

Ja nabawiłam się hemoroidów w czasie ciąży. Cholernie bolało nie zależnie od tego czy chodziłam czy leżałam.krwawiłam etc :o Mam świetną babeczkę (lekarz rodzinny) i najpierw poszłam do niej bo się wstydziłam iść gdzie indziej.Wypisała mi globulki (na receptę) już na drugi dzień poczułam ulgę.Niestety nazwy nie pamiętam bo te dziadostwo miałam raz i 7 lat temu.

Gość hemoroidka
thx. czyli tego nie trzeba usuwać? są leki, po których znikną? myślałam, że takie leki, to tylko ból łagodzą. wczoraj na tlc oglądałam wstydliwe choroby i klientka miała taki niewielki guzek na zewnątrz, ale za to w środku kilka, zrobili jej badania i potem założyli pod narkozą takie opaski w środku, które miały odciąć dopływ krwi do hemoroidów i spowodować ich odpadnięcie w ciągu kilku dni...

Gość ldm
To jest właśnie efekt nie-nacinania :D. Chcieli dobrze a wyszło jak zwykle :P

Jak każda z nas jest inna,tak samo jest z hemoroidami. Jedne wystarczy potraktować czopkami/maściami a inne skalpelem. Nie panikuj od razu. Idź do lekarza :)

Gość hemoroidka
ldm - ale po co mieli mnie nacinać skoro nawet nie pękłam na pół centymetra? niektórzy mają tak elastyczną skórę, że pomimo ogromnego naciągnięcia nic nie pęka...hemoroidy powstały na skutek ucisku główki na odbyt jeśli już, ale też niekoniecznie, bo potem przez 1,5 miesiąca męczyłam się z zaparciami i wydaje mi się, że to mogło mieć większy wpływ na powstanie hemoroidów - tak czytałam. z resztą z tego co mi wiadomo, to hemoroidy mogą powstać pomimo nacięcia czy pęknięcia i bez względu na wagę czy obwód główki dziecka...moja koleżanka rodziła niestety wcześniaka 1,5kg i też po porodzie miała tą przypadłość

Ja po sn miałam jeden zylak odbytu. Polozna poradziła mi smarowanie...miodem. Nie zartuje, w koncu to antybiotyk. Mi pomogło.

Gość hemoroidka
Lempira, wierzę w działanie naturalnych leków, ale nie wiem czy przypadkiem nie jestem uczulona na miód. jak kiedyś miałam stan zapalny w pochwie i włożyłam sobie gałkę propolisową, to tak spuchłam, że masakra. wszystko swędziało,piekło i było 3 razy takie:)

Gość ldm
To sprawdź sobie na wewnętrznej części nadgarstka tam skora jest cienka i jak jestes uczulona to zobaczysz.