Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie jestem brzydka aleeeee

24 lata i widocznie zmarszczki oraz siwe włosy:(

Polecane posty

jestem uznawana za osobę atrakcyjną, wiele osób prawi mi komplementy, owszem jak się umaluje to czuje się ładna, nie mam krost ani pryszczy, nigdy nie miałam trądziku a jedynym moim problemem była sucha skóra w młodości, nie używałam podkładu do 20 roku życia ale teraz mimo że mam nadal suchą skóre to mam problemy z naczynkami i sporo wągrów;/ do tego widocznie zmarszczki, na czole i wokół ust są dosyć mocno widoczne, po nałożeniu podkład osadza się właśnie w zmarszczkach tych wokół ust, uważam że na mój wiek to zdecydowanie za mocno widoczne są, źle sie czuje bez makijażu a martwie się że to pogorszy sprawę nie wiem też jakich kosmetyków do mycia używać ponieważ mam cere mieszaną, dosyć suchą na policzkach, naczynkową i wrażliwą ale z niedoskonałościami, kupiłam żel oczyszczający z serii antybakteryjnej ale do cery wrażliwej bo już miałam dosyć tych wągrów ciągle je wyciskałam a póżniej wyglądałam fatalnie, po użyciu tego żelu skóra jest trochę ściągnięta ale od razu używam kremu nawilżającego i jest wtedy gładka w dotyku maluje włosy na jasne ale na odrostach ciemnych widze siwe włosy :( jeśli chodzi o moje życie to raczej jest w nim dużo stresu, dużo przeszłam a moje życie mnie dobija, raczej nie będzie mi lżej a wręcz przeciwnie więc tego nie umiem zmienić a wiem że to negatywnie odbija się na mojej skórze, dużo siedze w domu i źle się odżywiam, czuje się nie raz jakbym miała depresję:( co zrobić aby nie starzeć się dalej w takim szybkim tempie skoro nie potrafie zmienić siebie, jestem bardzo wrażliwa i źle znosze stres, mam chyba nerwice jakąś bo byle co i we mnie kipi;/

Gość Nawilzac skore - tam gdzie
jest sucha, dobrze odzywiac, WYSYPIAC, uprawiac sport, nie denerwowac. Wlosami sie nie przejmuj, pofarbujesz Niestety skora sucha sie szybciej starzeje

na czole też wydaje mi się sucha a pełno wągrów :( boje się ze kremami też zapycham pory

Gość pokaz za darmo
duzo pij wody, zeby sie nawilzyc od srodka, czasem problemy ze skora so hormonalne..;a kremy masz zle dobrane! Wywal powiekszajace lusterka! Wlosy? no coz taka Twoja uroda, trzeba bedzie farbowac...

Gość njskvbdfhjevbghyvfrbg
Najważniejsze to zmienić dietę, bo musiałaś do tej pory odżywiać się nienajlpeiej sokro masz takie problemy.

używam kremów i kosmetyków nawilżających do cery suchej i wrażliwej obecnie używam do cery naczynkowej i odżywczego na noc zawsze bałam się tych do mieszanej że mi wysuszą ale mam własnie suchą z niedoskonałościami;/ teraz kupiłam właśnie żel taki mocniej oczyszczający antybakteryjny bo mam dosyć tego świnstwa ale do cery wrażliwej

Gość OCM :)
Poczytaj o OCM, na bank w dużym stopniu pomoże Ci ta metoda. Ogólnie polecam Ci smarowanie twarzy olejami, a do suchej twarzy polecam sezamowy. Zmiana nawyków żywieniowych to też bardzo ważna sprawa, a nawet najwazniejsza. Twoje stany nerowowe mówią o tym iż Twoja dieta nie wygląda prawidłowo. Włacz do diety dużó warzyw i owoców, orzechy, słonecznik, pestki dyni, swieże soki, a odstaw to co niezdrowe,a zobaczysz poprawe. Noo i do tego odrobina sportu.

kiepsko się odżywiam w napadach smutku objadam się słodyczami albo robie sobie takie domowe zapiekanki;/ nie jestem fast fodoow ani chipsów ale jem słodycze, często kanapki jakieś, prawie w ogóle nie jem warzyw, na obiad ziemniaki i jakiś kotlet, jakieś placki czasami usmaże

Gość OCM :)
Wyrzuć te kremy i te żele, bo one jedeynie pogaraszaja stan Twojej cery, poczytaj o OCM, wprowadz w życie a zobaczysz jak bardzo zmieni się Twoja cera, GWARANTUJE CI TO.

Gość zadbaj o skorę _
ja nie mam ani jednej zmarszczki ale od zawsze dbam o skorę po 1. kwas hialuronowy w tabletkach na przemian co kilka miesiecy z kolagenem w tabletkach po 2. kremy,maski gleboko nawilzajace z kolagenem.

chodzi o to że nie wiem już jakich kosmetyków mam używać czy do suchej czy naczynkowej czy mieszanej czy przeciwzmarszkowe;/

Gość doktorowa :]
To w Twojej diecie masz przyczynę swoich problemów. Jak Twoje ciało ma prawidłowo funkcjonować jak nie dostrczasz mu żadnych wartości odzywczych ? Oragnizm potrzebuje wielu mikroelemntów, które można znależć w swieżych warzywach i owocach ! W ziemniakach z koteltem Twój organim nie znajdzie żadnych wartosci odżywczych.Gotowane jedzenie jest pozbawione wszelkich witamin, nie ma w nim nic wartosciowego dla naszego ciała.

Gość HJOASDJHOIHDUEHF
przciez ci dziewczyna napisąła zebys poczytała o ocm, sama stosuje te metode i jestm bardzio zadowlona, w życiu juz zadnego kremu nie dotkne. Tez miałam sucha skóre, a poprawa przyszła juz po tygodniu stosowania metody olejowaej.

właśnie czytam o tym, gorący ręcznik na twarzzz?? po 1 czy to nie parzy? a po 2 mam popękane naczynka więc to chyba nie wskazane

Gość Nawilzac skore - tam gdzie
Kosmetykow? Naturalych. Wywal kremy, ktore kupilas, podklady itd. Uzywaj oleju z oliwek, odzywiaj sie dobrze!!!

Gość HJOASDJHOIHDUEHF
nie trzeba dawac goroacego recznika i nie trzeba tez stosowac sie do tego w 100% ja robie po swojemu i efekty sa. Ja daje letni reczniczek, a samo wciranie rekami oleju juz iczyszcza twarz z wszytskich nieczystosci.

Gość olej kokoswy
Dokąłdnie to samo miałam napisac, ze nie trzeba goracej szmatki kłaśc, ja tez daje letnia bo mam popekane naczynka, a na konice tez nie kąłde chlodnej tak jak zelcaja, bo skora wróci sama do normy.

Gość kkkklmmlklm
przede wszystkim nie panikuj, i nie obwiniaj się o swój wygląd. są osoby co dobrze się odżywiaja i wyglądają gorzej niż ty, może po prostu masz takie geny. Pozatym jesteś zdrowa, nie chorujesz ciężko i to jest najważniejsze. Pomyśl sobie że jednak jest całkiem dobrze, wprowadź stopniowo zmiany, jakiś sport, zdrowsze jedzenie. nie skupiaj się za bardzo na wyglądzie, zajmij się różnymi rzeczami, wysypiaj się. Może i tak byś tak wyglądała, nawet odżywiajac sie zdrowo, wiem co mówie, obwinianie się tylko sprawi że narzucasz sobie presję. zajmij się najpierw swoją psychiką a potem wyglądem.