Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dyuillla

CO wybrac???????? Zarządzanie czy turystyke i rekreacje??

Polecane posty

Gość dyuillla

z dwojga złego , co lepsze?

Nie mów: 'z dwojga złego' :) Idź na to, co interesuje Cię bardziej.

Gość dyuillla
pracy szukam od dwóch lat i ch* ja z tego mam . Tym sposobem stracilam 2 lata na siedzenie w domu , we wakacje jezdze za granice i to mi wystarcza zeby sie utrzymac caly rok. Pytam więc, co wybrac?

Gość bambaryłe
no to w takim razie chyba lepiej zarządzanie

Gość dyuillla
ale co jest wg was bardziej przyszlosciowe ? po czym latwiej bedzie znalezc prace??

Gość a i ja powiem....
ja bym wybrala turystyke i rekreacje bardziej mnie to interesuje jezyk znam wiec moze by bylo latwiej

Gość monisssssssiiiiiiiiiiaaaaa
matko ludzie jacy wy tępi jestescie - zarzadzanie to szeroki kierunek tak jak i ekonomia. Zależy co konkretnie wybierasz. Jak np. rachunkowośc na zarzadzaniu, albo informatyczne systemy w bankowości to nie bedzie źle. W ekonomii też masz ekonometrie, jakies analizy, jakies transporty itd. To ze zarządzanie to malo mi mówi.

Gość bambaryłe
co z tego że będzie ci łatwiej, na studia nie idzie się bo są 'łatwe'. No chyba że chcesz potem siedziec na bezrobociu. Szczerze to żaden z tych kierunków nie jest przyszłościowy. Jak już pisałam to fabryka bezrobotnych.

Gość a co chcesz potem robic?
Zastanów się, co chcesz robić w życiu. Wiem, że to taki pusty frazes, ale same studia niczego w Twojej sytuacji nie zmienią, bo magistrów mamy na pęczki. Możesz iść równie dobrze na każdy inny kierunek, tylko.. po co? Jeśli chcesz zarabiać wieksze pieniądze, to szukaj, czytaj bardziej "branżowe" wiadomości, gazety, książki, a nie pytaj na Kafe, co masz iść studiować. Zainteresuj się tym, co daje kasę i wyspecjalizuj z tego. Tylko nie wybieraj coś, czego nienawidzisz, bo wtedy będzie bardzo ciężko. Jeśli chcesz sie tym zajmować czymś co lubisz już dziś, to zobacz czy nie możesz zrobić z tego własnego biznesu (dopłaty unijne, dopłaty z urzędu miasta, zainteresowanie danym tematem w danym miejscu). Studia mają być środkiem, a nie celem.

Gość o rany julek
a moze tak by wybrac co cie choc troche interesuje? idzie taki/taka na studia dla papierka a potem mamy wszelkiego rodzaju "szpecjalistow"...