Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość potrzebujaca _pomocy_20

tort rocznicowy- POMOCY

Polecane posty

Gość potrzebujaca _pomocy_20

witajcie, mam zamiar zrobic tort rocznicowy i potrzebuje rady od doswiadczonych osob, bo ja swoja przygode z wypiekami zaczelam dopiero niedawno, otoz chcialabym sie dowiedziec jak zrobic krem do tortu, zeby byl taki utwardzony i ladnie wygladzony na wierzchu, bez zadnych grudek i sladow po rozprowadzaniu jak np tu: http://www.domowe-wypieki.pl/images/content/144/04.jpg mam na mysli sam wierzch, bardzo mi zalezy, zeby tort wyszedl ladny, bo ma to byc prezent ode mnie. bede wdzieczna za pomoc:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość szczerbata Mariola
polej rozpuszczoną czekoladą i wygładź nożem:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
moze lepiej zlec komus pieczenie, sa rózne panie, które w domach pieka niedrogo, ale za to przepysznie. A wygladza sie rzeczywiscie nozem. A jesli juz chcesz upiec sama, to w necie jest mnóstwo swietnych filmików instruktazowych, jak krok po kroku wykonac rozmaite ciasta.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość DŁUGIE WIECZORY
może nałóż mase cukrowa

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość potrzebujaca _pomocy_20
wlasnie myslalam o masie cukrowej, bo torty z nia wygladaja swietnie, ale pierwszy raz bym ja robila i troche sie obawiam ze nie wyjdzie..no ale coz do odwaznych swiat nalezy, wiec sprobuje! :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość szczerbata Mariola
wpisałam w google : tort wiedeński i weszłam w galerię - wiecie gdzie mam teraz język? :D:P wiecie , wiecie:D:D:D , ale bym wciągła teraz porządny kawałek:D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość potrzebujaca _pomocy_20
a mam jeszcze takie pytanie: czy ktoras z Was robiac mase cukrowa dodawala zamiast zelatyny galaretke jakas np wisniowa i czy masa wychodzila wtedy w kolorze adekwatnym do koloru galaretki czy niezbedny jest barwnik spozywczy?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×