Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość potrzebujaca _pomocy_20

tort rocznicowy- POMOCY

Polecane posty

witajcie, mam zamiar zrobic tort rocznicowy i potrzebuje rady od doswiadczonych osob, bo ja swoja przygode z wypiekami zaczelam dopiero niedawno, otoz chcialabym sie dowiedziec jak zrobic krem do tortu, zeby byl taki utwardzony i ladnie wygladzony na wierzchu, bez zadnych grudek i sladow po rozprowadzaniu jak np tu: http://www.domowe-wypieki.pl/images/content/144/04.jpg mam na mysli sam wierzch, bardzo mi zalezy, zeby tort wyszedl ladny, bo ma to byc prezent ode mnie. bede wdzieczna za pomoc:)

Gość szczerbata Mariola
polej rozpuszczoną czekoladą i wygładź nożem:)

moze lepiej zlec komus pieczenie, sa rózne panie, które w domach pieka niedrogo, ale za to przepysznie. A wygladza sie rzeczywiscie nozem. A jesli juz chcesz upiec sama, to w necie jest mnóstwo swietnych filmików instruktazowych, jak krok po kroku wykonac rozmaite ciasta.

Gość DŁUGIE WIECZORY
może nałóż mase cukrowa

wlasnie myslalam o masie cukrowej, bo torty z nia wygladaja swietnie, ale pierwszy raz bym ja robila i troche sie obawiam ze nie wyjdzie..no ale coz do odwaznych swiat nalezy, wiec sprobuje! :)

Gość szczerbata Mariola
wpisałam w google : tort wiedeński i weszłam w galerię - wiecie gdzie mam teraz język? :D:P wiecie , wiecie:D:D:D , ale bym wciągła teraz porządny kawałek:D

a mam jeszcze takie pytanie: czy ktoras z Was robiac mase cukrowa dodawala zamiast zelatyny galaretke jakas np wisniowa i czy masa wychodzila wtedy w kolorze adekwatnym do koloru galaretki czy niezbedny jest barwnik spozywczy?