Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co ja mam robic????

Przyjaciolka wyslala mi smsa pozegnalnego!!

Polecane posty

Gość co ja mam robic????

Dzwonilam w koncu odebrala, chyba pojechala do szpitala, to jej 2 proba, ale wczesniej po 1 sie nie znalysmy jeszcze, jak mam z nia rozmawiac??? prosze o jakies rady , co jesli jej sie to w koncu uda?

Gość a cierpi na depresję?
chorobę dwubiegunową? dlaczego chce się zabić?

Gość a dlaczego chce się zabić?
to pierwsze i najważniejsze pytanie...

co ja mam robic???? Wybacz że to powiem ale... sa ludzie którzy naprawde chcą się zabić i tacy co chcą tylko zwrócic na siebie uwagę. Jesli człowiek chce sie zabic to to robi, jesli pisze jakieś brednie to poprostu chce zwrócic na Siebie uwage, krzywdzi sie tak aby Sobie krzywdy nie zrobić :). Człowiek który chce się zabić idzie i się zabija, człowiek który nie chce a udaje że chce robi wszystko aby go uratowac:) wiec pytanie czy ona chce się zabić czy tylko zwrócic uwagę? Ja myślę że to 2gie :) SORKI ZA BRAK POLSKICH ZNAKOW

Gość no dobra ale tak na serio?
też mam czasem dość i małe myśli samobójcze, deprecha z 2, 3 dni ale potem się ogarniam i do przodu. Nigdy bym sobie żył nie podcięła, chyba że bym miała naaapraaawdee ciężką sytuację materialną albo rodzinną. Dla mnie taka osoba musi coś mieć z mózgiem... depresja?

Gość nie podbivuwrbifviwe
'Jesli człowiek chce sie zabic to to robi, jesli pisze jakieś brednie to poprostu chce zwrócic na Siebie uwage, krzywdzi sie tak aby Sobie krzywdy nie zrobić " i to jest wlasnie KRZYWDZACE BO NIEPRAWDZIWE!!! OWSZEM CZESTO OSOBY KTORE CHCA SIE ZABIC PO PROSTU TO ROBIA ALE SPORO OSOB KTORE CHCA SIE ZABIC A NIE ZWROCIC NA SIEBIE UWAGE TEZ SYGNALIZUJA WCZESNIEJ BLISKIM ZE JUZ ZE SOBA NIE WYTRZYMUJA I KAZDE ABSOLUTNIE KAZDE TAKIE SLOWA NALEZY POTRAKTOWAC POWAZNIE I KURWA ZAMKNIJ SIE KRETYNKO I NIE PIERDOL ZE SIE O TYM NIE MOWI TYLKO SIE ROBI BO BARDZO DUZO OSOB PRZED SKUTECZNYMI PROBAMI SYGNALIZOWALO ZE POTRZEBUJE POMOCY, A TYLKO TAKIE KRETYNKI JAK TY TO IGNOROWALY!!!

a taka osobe najlepiej zaprowadzic do szpitala, szczegolnie jesli miala juz za soba probe

Gość ponoć kobiety częściej
podejmują próby samobójcze i sa one nieudane, a mężczyźni po prostu się zabijają... raz a skutecznie- wieszając się, albo z broni palnej. Jednak nawet jeśli jest ta próba nieudana i osoba chce zwrócić na siebie uwagę to nie można tego ignorować. Po pierwsze psycholog, a w zasadzie psychiatra, jakieś leki... skąd się wzięła przyczyna dlaczego ta osoba nie chce żyć?

Gość to jakieś prowo?
bo autorka coś się nie wypowiada...

Gość miałam koleżankę która
podcięła sobie żyły i na dodatek się tym chwaliła... skończyła tak, że zadała się z mafiosem. Cały czas jest mocno rozchwiana psychicznie. Większość takich prób bierze się z psychiki np. stosunkowo mało ludzi chorych na raka się zabija. Głównie ludzie z depresją, bardzo zmiennymi nastrojami, schizofrenią, manią, paranoją itd.

nie podbivuwrbifviwe Po pierwsze to nie jestem kretynka i sam/sama zamknij morde. Po drugie nigdzie nie napisałam, że nie należy na to reagowac wiec nie wkładaj mi swoich słów w usta. Po 3cie opisałam sytuacje którą bardzo dobrze znam. Prawda jest taka, że jak ludzie naprawde chcą się zabic to się nie rozczulają nad Soba ida i to robia, proste i prawdziwe. A sa osoby które nie dają Sobie raady i w ten sposób wołaja o pomoc i albo zwracaja na siebie uwage aby im pomóc i nie pierdol mi że tak nie jest. Znam dziewczyne która juz tyle razy sie chciała zabic tylko jakoś dziwnie jej to nie wychodzi, ręce pociete na ranach ma juz narosla i zobacz, czy ona tw zdaniem chciała się zabic? dziwnie jakos zawsze robiła to przy nnych, albo brała zyletke cos pierdoliła i szła a kazdy za nia i sie płaszczyli, tłumaczyli, bez sensu. Taka jest prawda wiec mi tu głupot nie wmawiaj :D SORKI PONOWNIE ZA POLSKIE ZNAKI

kiwi niestety masz kupę zamiast mózgu :)

Gość co ja mam robic????
ona raz probowala sie powiesic ale sasiedzi ja znalezli juz nieprzytomna teraz zagrozilam policja i powiedziala przez tel taka slaba ze jedzie do szpitala i rano sie odezwie, kurwa nie wiem co robic , kiedys tez moja kolezanka straszyla miala probe za soba a potem faktycznie sie zabila

Gość kiwi ma racje jak ktoś
bardzo chce to sie potnie skutecznie.

HEH KAZDY SIE ZAWSZE NAD NIA UZALAŁ, AZ W KOŃCU KAZDY SIE WKURWIŁ I JAK ZNÓW MÓWIŁA ŻE SIĘ ZABIJE TO KAZDY MÓWIŁ ABY SIE ZABIŁA, TAKI TO BYŁ JUŻ TYP CZŁOWIEKA:) Ja juz ją na tyle znałam że ja juz jej mówiłam w prost aby poszła do lasu czy gdzies i tam sie zabiła, tam jej nikt nie znajdzie nikt nie przeszkodzi ( o wiecznie miauczała że ja ratują ) mimo to nigdy nie poszła sama. Czemu? Bo nie chciała sie zabic :) Sa tacy ludzie i nie mówcie że nie, chca zwrócic na Siebie uwage, szukaja współczucia i zainteresowania :)

Gość co ja mam robic????
nie wiem jaki ma powod ale wiem ze chodzi do psychologa tylko ze nie wnikałam dlaczego teraz musze ja obserwowac bo nie chce zeby sobie cos naprawde zrobila ten sms byl takiej tresci " przepraszam Cię za wszystko , wiesz ze Cie kocham , nie ? " od razu cos przeczulam nie zignoruje jej, sama bym sie zabila gdyby ona sobie cos zrobila

Gość co ja mam robic????
teraz tabletki wziela ponoc z ojcem jedzie do szpitala rano da znac wiem ze sa ludzie ktorzy tylko manipuluja uczuciami innych graja na nich ale nie wolno ignorowac sygnalow bo moze dojsc do tragedi!!

Gość karolina z konstancina
"ona raz probowala sie powiesic ale sasiedzi ja znalezli juz nieprzytomna teraz zagrozilam policja i powiedziala przez tel taka slaba ze jedzie do szpitala i rano sie odezwie, k**wa nie wiem co robic , kiedys tez moja kolezanka straszyla miala probe za soba a potem faktycznie sie zabila" boże... w jakim ty towarzystwie się obracasz? 2 Twoje koleżanki chciały się zabić i nawet próbowały? ja nie znam nikogo kto chciałby się zabić. Może żyjesz w patologicznym otoczeniu i kiedyś sama też sięgniesz po zyletkę....

nie podbivuwrbifviwe chętnie zaczne z Tobą dyskusje w tym temacie :) powiedz mi z czym nie mam racji, chętnie wysłucham.

Gość co ja mam robic????
takie glupie komentarze zachowaj dla siebie, te osoby są/ były NORMALNE a nie patologiczne

co ja mam robic???? dziwne to troche bo skoro próbowała to czemu nie poszła na leczenie, czemu rodzina nie chce jej pomóc? Co , laska chciała sie powiesic a wszyscy zostawili ja samą sobie? Nikt sie nie interesuje czemu, dlaczego i co ja do tego skłoniło?

Gość myszaaaaaaaa
czemu od razu patologiczne towarzystwo. Ja tez mialam kolezanke po probie samobojczej, byla nawet w zakladzie leczona z depresji, jej sie udalo z tego wyjsc. A srodowisko zapewniam niepatologiczne...

kiwi1988, masz kretynko wyraziłam opinie i mam do tego prawo, ale nigdzie nie napisałam że ZNAM SIĘ NA DEPRESJACH:D

kiwi1988, masz kretynko "Samobójcy instrumentalni (chcący zwrócić uwagę na siebie, na swoje problemy, uzyskać pewną pomoc) stanowią ok. 34-48%. Manipulantów sensu stricte (np. stosujących szantaż emocjonalny) jest jeszcze mniej." no to chyba jednak to co napisałam zgadza sie z tym co jest tutaj, że wielu w ten sposób woła o pomoc i chce zwrocic na siebie uwagę :D wiec jednak kretynka nie jestem :D

Gość tez to zauwazyłam niestety
przeczytałam tylko pierwszy wpis kiwi i się z nia zgadzam... przyjaciółka krzyczy o pomoc- nie wiem jaką, ale niekoniecznie chce się zabić osoba, która chce definitywnie zakończyć swój żywot zostawia po sobie co najwyżej list pożegnalny nie wysyła smsów, nie dzwoni i w żaden inny sposób nie informuje o swoich zamiarach- nie kontaktuje sie z nikim 'przed' aktem samobójczym

Gość kiuhgfdfghj
Mit nr 1. Ludzie, którzy mówią o samobójstwie, nie odbierają sobie życia. FAŁSZ. Według badań wielu autorów, specjalistów w tej dziedzinie, od 80 do 85% samobójców ostrzegało swoją rodzinę i przyjaciół o chęci popełnienia samobójstwa.

Gość tez to zauwazyłam niestety
no, ale zauważ, że skoro mówia o swoich planach samobójczych, to licza na to, że ktoś ich od tego odwiedzie 🖐️ jesli byliby bezdyskusyjnie 'zdecydowani', to nie opowiadaliby o tym dookoła

Gość Tam właśnie
napisali że tych co manipulują jest niewielu, przeczytaj uważnie, a poza tym nie tobie oceniać jak bylo w tym przypadku.

Gość kiuhgfdfghj
tak, mówią, a potem się zabijają, tylko 10% samobojców nie informuje o swoich zamiarach nikogo.