Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dgtam

czemu tylu ludzi je niezdrowe jedzenie wiedzac jaki ma wplyw na organizm?

Polecane posty

Gość dfvdergr
bo to ejst pyszne:)

Gość hfhfhhhf
Z lenisfwa oraz biedy,zdrowe jedzenie troche kosztuje

Gość cnCNmaz
raczej uzalezniające :O

Gość cnCNmaz
"hfhfhhhf Z lenisfwa oraz biedy,zdrowe jedzenie troche kosztuje" tobie to sie chyba coś pomieszało podam przykład: ptasie mleczko wedlowskie opakowanie 400 g ok 15 zł kilogram buraków 1 zł przykłady można mnozyć oczywiście ptasie mleczko jest niezdrowe bo z tyłu ma całą tablicę mendelejewa w składzie buraki oczywiscie są baaardzo zdrowe

Gość Trzydzistodwulatka :)
Z nieświadomości chyba najbardziej.

Gość Trzydzistodwulatka :)
cnCNmaz- ale przież ludzie z niską zawartością portfela nie jedza pratsiego meleczka tylko czekoladę biedronkową, popijac kolorowym napojem Biedronowym.

Gość qtorq.
TO tak samo jakbys zapytal palacza, czemu zaczal palic skoro wiedzial jakie to szkodliwe. Jedzenie (szczegolnie tego co najbardziej niezdrowe - slodycze, fast foody) jest uzalezniajace. Do tego wszystko co najbardziej niezdrowe jest zwykle najsmaczniejsze.

Gość cnCNmaz
to ciebie pojebało, buraki kupowałam wczoraj po 1,10 za kilogram w sklepie osiedlowym, aha duże miasto zeby zaraz ktoś nie zarzucił ze na wsi jak ktoś kupuje czekolade biedronkową to niech sobie kupuje, ja nie do tego nawiązałam w poprzednim poście. Chodziło o to że nie wszysko co niezdrowe jest tanie jak ktoś wyżej napisał, podałam przykład ptasiego mleczka: drogie i niezdrowe

Gość Nie wyglupiajcie sie. Baaardzo
malo warzyw jest tak tanich jak buraki. Ja od kiedy zaczelam sie w miare zdrowo odzywiac, zamiast 300 miesiecznie na jedna osobe wydaje 900 na samo jedzenie. I nie kupuje ekologicznych kurczakow - po prostu kupuje duzo warzyw, owocow , ziola zamiast soli, xylitol zamiast cukru i czasem ryby. I wystarczy. Dodam, ze siedzenie przy garach zajmuje mi 3x tyle czasu co wczesniej

malo warzyw jest tak tanich jak buraki. Ja od kiedy zaczelam sie w miare zdrowo odzywiac, zamiast 300 miesiecznie na jedna osobe wydaje 900 na samo jedzenie. I nie kupuje ekologicznych kurczakow - po prostu kupuje duzo warzyw, owocow , ziola zamiast soli, xylitol zamiast cukru i czasem ryby. I wystarczy. Dodam, ze siedzenie przy garach zajmuje mi 3x tyle czasu co wczesniej

dokładnie, zwłaszcza ryby sa drogie...a przy zachowaniu zdrowego trybu życia powinno się je jadać 3 razy w tygodniu przynajmniej

Biedne osoby raczej odzywiaja sie tak: makaron bez jajek - opakowanie starczajace na 3 obiady - 2zl sos kupny, opakowanie na 2 obiady - 1,20zl zadnych warzyw Sniadanie - bulka z pasztetem lub fromage (bulka ok. 20gr w Carrefour, pasztet 80 groszy, fromage 1,30) W chwili obecnej jest w miare tania papryka, dynia, sliwki - ale cokolwiek kupisz, zeby bylo zdrowo, urozmaicone, kolorowo, nie wychodzi tanio

i dodam ze takie przyklady jak podaje cnCNmaz sa z dupy wziete - nikt codziennie nie je ni kilograma ptasiego mleczka na obiad, ani kilograma burakow. To rownie dobrze ja bym mogla porownac: kilogram zdrowego, ekologicznego miesa lepszej jakosci (ktorego nie kupuje, bo jest za drogie): 120zl, kilogram ciasteczek -20zl - i co jest tansze? Jesli juz porownujecie, to podobne rzeczy: mieso ekologiczne na oliwie z oliwek z roznorodnymi warzywami z miesem z marketu, olejem rzepakowym i najtansza kupna salatka z glutaminianem sodu. Wlasnie od 2 miesiecy jem zdrowo i az mnie otrzasa jak ktos, kto nie ma pojecia o cenach gada takie bzdury

Gość ktoś tu wysadził
z ptasim mleczkiem .Porównujmy produkty podobne. Ptasie mleczko- wyższa półka, draże z biedronki -nizsza półka oliwa z oliwek -wyższa, smalec- niższa... tak jak juz ktoś powiedział - jest pare rzeczy w produktach które uzalezniają . Dlatego ktoś kto ma kase bardzo chętnie kupi sobie wedlowskie ptasie mleczko i wrąbie w całości,a juz sałatki owocowej nie skosztuje

Gość vtygy
bo zle zarcie uzaleznia, zmienia sie b iochemia mozgu i bardzo trudno przestac.

Gość gość
Zdrowe jedzenie wcale nie jest droższe - to chętnie powielany mit przez tych, którym się nie chce i szukają argumentów. Wejdź na www.freedelikatesy.pl, skomponuj koszyk i oceń rożnice cenowe. Czasem - fakt - jest to parę zł więcej, ale na litość boską - nie więcej niż za paczkę fajek, na którą naszym krajanom oczywiście zawsze musi wystarczyć, no nie?