Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

emilka025

czy moj synek ma zd lub angelmana ??

Polecane posty

moj synek od urodzenua czesto wysuwa jezyk..teraz ma 2 tygodnie i nic sie nie zmienilo,w szpitalu juz to widzialam ,ale nawet nie przyszlo mi na mysl pytac ,czy to zd !! czy wasze dzieci tez wysuwaly jezyczek ??

Oczywiscie, że wysuwa. Zwykle jak jest głodna. :) I gwarantuje Ci, że nie ma zd.

Gość okaoka
Dziewczyno, gwarantuję,ze jeśli Twój syn miałby Zespół Downa, to nikt ze szpitala by Was nie wypuścił bez diagnozy. Nie wymyslaj!

ale on wysuwa ten jezyczek nie tyllko jak jest glodny ,ale tez bez powodu wiele razy w ciagu dnia !!:-( na dodatek teraz juz po wyjsciu ze szpitala czytajac o symptomach jest napisane o lekko zawiniettch uszkach na gorze i on ma ..wysuniety jezyk to tez zespol angelmana i wymioty :-( moj synek od 3 dni ciagle wymiotuje :-(

Gość boże przecież to normalne
że wysuwa język :o na siłę doszukujecie się bzdur!

ale przed czy po jedzeniu spoko ,ale tak bez powodu wiele razy w ciagu dnia ?? czy w szpitalu napewno to sprawdzaja ?? czy napewno mowia ??

ale przed czy po jedzeniu spoko ,ale tak bez powodu wiele razy w ciagu dnia ?? czy w szpitalu napewno to sprawdzaja ?? czy napewno mowia ??

Gość ktossssss11111111111111111111
czy ty przypadkiem nie masz zd?????????????? ja pierdole

Gwarantuję Ci, że na pewno by tego nie przeoczyli. Nie masz się czym martwić. :) A wysuwanie języczka jest całkowicie normalne. Podobnie jak uszy.

Autorko=armando przystań tak panikować.W takim stresie i problemach jakie sama sobie tworzysz to twoje dziecko jeszcze przed ukończeniem 12 miesiąca życia zostanie o 1 rodzicu bo ty wkońcu umrzesz na zawał od nadmiaru problemów.Tak to normalne że dziecko wysuwa język bez powodu, ma zaciśnięte pięści (które też mogą być objawem czegoś tam złego) a może on nie wymiotuje a ulewa a to jest różnica.A jak tak bardzo się boisz to idź do lekarza r pediatry i neurologa sprawdzisz czy wszystko jest ok ale wierzę że jest napewno.Poczytaj sobie o zachowaniu noworodków, o ich mowie ciała a napewno na kafe będzie o 3/4 mniej twoich tematów.Pozatym jeśli masz jakiekolwiek wątpliwości to dzwon lub idź do lekarza.Bo raczej tu nikt nie jest w stanie postawić trafnej diagnozy...

Przez moją niejasna wypowiedź jutro będzie temat o zaciśniętych pięściach więc już pisze-do pewnego wieku, mam na myśli miesiąca każde malutkie dziecko ma ciągle zaciśnięte pięści, potem zaczyna to zanikać.Chyba że trwa to bardzo długo (tzn sporo przekracza czas który jest podany że dziecko do tego wieku prawidłowo zamyka pięści) to wtedy można zacząć interesować się dlaczego zbyt długo to trwa i nie zanika skoro już dawno powinno.Kiedy przestaje zanikać zamykanie pięści nie pamiętam, ale poszukaj na necie, będzie dużo na ten temat.

Gość autorko przestań wymyślać
ZD czy Angelman to poważne schorzenia a nie tylko wysuwanie języka

moj synek ma wzmozone napiecie miesniowe i 5 pazdziernika mam zglosic sie z nim aby rozpoczac rehabilitacje

Autorko- jeżeli Twoje dziecko miało by ZD to by lekarz po porodzie to zauważył.jak i twoja pediatra. dzieci z ZD mają wiele innych cech typowych- jedna linia pozioma na wewnętrznej stronie reki, fałdę na szyi, skośne oczka, A to że Twoje dziecko ma cały czas zaciśnięte ręce to jest normalne dla noworodka i może się utrzymywać do 3 mieś, Moje dziecko ma zd i do 3 mieś wcale nie wysuwało języczka. Autorko - nie doszukuj się chorób u dziecka bo zwariujesz.

Gość utyt
takim matkom na dzień dobry powinno się zabierać dzieci. już w ciąży na siłę chciała dziecko chore zrobić, nie zdążyła urodzić i znów to samo. ciekawa jestem czemu dziecka tak nienawidzi i tak chce koniecznie aby było chore? może chce się go pozbyć a choroba to immunitet na przypadkowy wypadek?

Gość ghgjnbbb
Syn znajomej wystawiał tak język do 8 miesiąca, slinił się okropnie przy tym, też myslalam że to dziecko jakieś chore, bo praktycznie nie widywalam go z zamknietymi ustami, teraz ma kilka lat i chyba jest zdrowy wiec nie ma ZD.