Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wrześniówka...

czy mozna nie czuć bóli porodowych??

Polecane posty

Gość wrześniówka...

hej jestem juz tydzien po terminie... ostatni raz byłam w czwartek u lekarza i na ktg wyszło ze mam skucze... dostałam skierowanie do szpitala... jutro jade.. doktor mi mówiła ze to sa juz skurcze porodowe a od czwartku mineły juz 3 dni wiec czy moge nie czuć bóli porodowych?? moja kuzynka podobno nie czuła ...

jeśli to prawda, że można nie czuć to zazdroszczę:) Ciesz się, skurcze bezbolesne, rozwarcie się robi i tak ma być. Wydaje mi się jednak, że powyżej 6cm będziesz doskonale je czuła. Powodzenia:)

Gość No to może...
jak boisz się że przegapisz że rodzisz , to zapewniam cię że możesz być spokojna. Jak przyjdzie czas to będziesz pewna że to to.

Ja praktycznie bolu nie czulam, ktg wskazywalo skurcze na 80-90% a ja czulam tylko napinanie brzucha (ktore zreszta mialam co chwile przez pol ciazy wiec nie zwracalam uwagi). Gdyby nie odejscie czopa z krwia i jakiegos dziwnego przeczucia to urodzilabym w domu. Polozne stwierdzily ze widac ze nie rodze, ze zapraszaja za 2 tygodnie. A lekki bol brzucha i mdlosci to pewnie przez to ze sie czyms zatrulam. Zaraz po tym zbadala mnie lekarka i mialam 8cm, szok.

Gość blablbalablbalblbalbalablablab
La mariposa - powaga? Jeju, jak zazdroszczę. :D :) A jak dalsza częśc porodu?

la mariposa,masz synka urodzonego w tym samym dniu co moja cora starsza:-) ale fajnie:-) ciekawe jaki on jest charakterny skorpionik,bo moja potrafi pokazac na co ja stac:-) a porod ,jego oznaki, mialam podobne,na szczescie bylam w szpitalu na wywolaniu,no i u mnie ktg skurczy nie wykazywalo.zglosilam poloznej,ze mnie pobolewa troche brzuch,ale to zlekcewazyla,bo zapis byl jasny:-) a chwile po ktg lekarz mnie wezwal do badania,bo juz 3doba w szpital bez postepu,i orzekl,ze 9cm i mam leciec na porodowke.ehhh to byl naprawde boski,szybki i lekki i bezbolesny porod.drugi juz bardzo bolal,choc rownie szybki byl. pozdrawiam:-)

Mialam miec planowo cc z powodu problemow z oczami, wiec mi ja zrobili na szybko. Wtedy sie nie zastanawialam bo mialam skierowanie ale synek maluski, wiec moze bym go bez problemu i wysilku urodzila?? powiedzieli mi jednak potem ze przy takich nibyskurczach to czesto parte sa za slabe zeby normalnie urodzic agulinia - wiem, wiem bo od bardzo dawna was podczytuje, lezalam 3 miesiace plackiem w ciazy, czytalam, wciagnelam sie i tak juz zostalo :)

Gość pogięło cię?
można, moja koleżanka nagle poczuła główke między nogami, zadzwoniła po pogotowie, było w 5 minut bo obok mieszkala i lekarzowi pozostało tylko odebrać poród, ledwo zdażył umyc ręce... znalam też taka, co urodzila w drodze z łazienki do pokoju :D

i nic sie nie przyznalas:-) ze moja ma gwiezdnego brata:-) no pieknie! i na dodatek mnie wyprzedzilas i to niezle! w staraniach o drugie:-) i jeszcze sobie synka 13go urodzilas:-) mialam Cie zaprosic do nas,ale widze,ze nie musze,bo jestes u siebie hihi to dobrze:-) ale mozesz tez czasem cos napisac:-) z racji stazu wypadalo by:-) A w ogole to Twoj nik mi sie z jakas kapela kojarzy,znaczy z ich piosenka,tylko teraz sobie nie przypomne,ale takie mroczne granie. fajnie rosna Twoje chlopaki? lubia sie? dogaduja? troche chyba bylo ciezko na poczatku? bo u mnie wieksza roznica wielu,ale poczatki to jakis kosmos byl. a mialam juz dawno spac,tylko starsza marudzila,bo nie wiadomo co:-) a mlodsza,bo zeby. i sie rozbudzilam. ale juz uciekam. dobrej nocy:-)