Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Monika0921

Starciłam wszytkie sowje zakłądki z Opery pomocy

Polecane posty

Witam. Mam problem. Wczoraj mój znajomy przeinstalował system na moim komputerze, niestety od tego czasu w Operze nie mam już swoich zakładek, które zbierałam od kilku lat, gdzie się one podziały? Czy mogę je jakoś odzyskać? Proszę o pomoc, miałam tam naprawdę ważne rzeczy. Z góry dziękuję.

Gość po instalacji
wszystko znika

Gość 55555457564
na drugi raz wejdz w zarządzanie zakładkami > plik i masz export zakładek mozesz sobie je zapisać w pliku, przydatne gdy np formatujesz dysk, albo jakiś baran dorwie sie do kompa i zacznie przestawiać :classic_cool:

Gość sdfdfdsdffds
a używałaś opera link?

Gość vertigo balans
Chcesz powiedzieć, że ty, albo ten geniusz, który instalował ci system, nie wykonaliście kopii? Jeśli system był instalowany od zera (formatowanie dysku) nie była to naprawa istniejącej wersji, to możesz się z nimi pożegnać.

Gość vertigo balans
Słuszne pytanie. Chyba, że miałaś jakieś konto z Opery i możesz z tego wydobyć zakładki.

Gość ala_exper7
Prawdopodobnie juz nic się nie da zrobic. Dlatego właśnie powstały takie serwisy jak mylinkmemory.com gdzie mozna gromadzić zakładki w bezpiecznym miejscu skąd nie usuniesz ich przez przypadek. To moja rada dla Ceiebie na przyszłość. A na teraz możesz spróbować odzyskać plik bookmarks, le jesli zrobil formatpowanie pełne to już po wszystkim - ale spróbuj programem "undelete" - sciagniesz go za darmo z internetu. przeszuka dysk w pozukiwaniu utraconych plików. To chyba tylko tyle da sie zrobic, a nastepnym razem zarejsetruj sie na mylinkmemory.com i tam gromadz zakladki ja takr robie już od paru lat i nie nażekam Pozdrawiam.

Gość 55555457564
"Jeśli system był instalowany od zera (formatowanie dysku) nie była to naprawa istniejącej wersji, to możesz się z nimi pożegnać." gówno prawda, można sobie zakładki wyexportować do pliku np na pendrive albo na inną partycje dysku/dysk

Gość vertigo balans
pod warunkiem, że ktoś te zakładki przedtem wyeksportował przecież w tym tkwi problem, że najprawdopodobniej to nie zostało zrobione tak jak wyżej ktoś napisał, można szukać jakichś resztek plików odpowiednim programem, ale przyznam, że ja tego po formacie nigdy nie próbowałem, więc nie mam pojęcia, czy "domowe" sposoby są w ogóle skuteczne

Gość Tomek78638
Heh. Też miałem kiedyś podobny problem. Eksportowałem swoje zakładki, aż któregoś dnia po prostu zapomniałem, a że często testuje różne systemy to często formatuje dysk. Jak przeszukałem HDD pod kątem pliku bookmarks to znalazłem 3 ale żaden nie był już tym aktualnym i tak to jest z eksportowaniem zakładek , to nie jest dobre rozwiązanie dla ludzi dynamicznych i zapracowanych. - tak uważam. Wydaje mi się, że w Twoim przypadku już nie odzyskasz swoich zakładek tak jak ja kiedyś. Przykro mi. Pozdrawiam.

Gość Mateusz_podlasie
Ja też uważam, że mylinkmemory.com to dobre rozwiązanie. Nie jest może idealne bo trzeba dodawać tam linki, ale jest lepsze niż zgrywanie każdorazowo pliku z zakładkami . Masz tam bazę swoich zakładek i do tego wyszukiwarkę, dzięki której znajdziesz szybko nawet stare zakładki. Ja używam i jestem zadowolony, a zacząłem po takim samym " pechowym zdarzeniu" jak twoje.

Gość ..inforMAN
odzyskam za 500zł da sie nawet jeżeli dane zostały raz nadpisane

Gość dfgfddfgdffg
A ja polecam https://www.xmarks.com sprawdzone przez miliony ludzi na całym świecie, a nie jakieś podejrzane mylinkmemory.com :D