Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiooooooooo

laktator - jak wplywa na ilosc pokarmu

Polecane posty

Moje miesieczne dziecko jest troche leniem, bo nie chce jej sie ssac piersi. Tzn ssie intensywnie przez ok 5-6 min a potem zasypia. A poniewaz nie przyrasta na wadze zbyt duzo musze ja podkarmiac butelka z odciagnietym moim pokarmem. Mam elektryczny laktator i uzywam go wlasnie by odciagnac pokarm. Jednak gdzies mi sie obilo o uszy ze uzywanie laktatora zmniejsza ilosc pokarmu u matki - tzn powoduje ze pokarmu robi sie coraz mniej. Czy to prawda?

up

Gość Podobnie
Tak to prawda, bo sutek musi być odpowiedni stymulowany. To samo tyczy się używania nakładek silikonowych. Oczywiście są wyjątki i kobiety czasami odciągając mleko tak karmią bardzo długo, bo laktacja "siedzi" w głowie. Najlepiej jakbyś mimo wszystko przystawiała dziecko regularnie i do tego dokarmiała.

Gość SAAAS
A czy matka nie może sobie w jakiś sposób sama stymulować sutków???

Nie wpływa - przynajmniej u mnie nie wpływał. Wystarczyła chęć karmienia, zdrowa dieta i duuuużo płynów. Ja utrzymałam w ten sposób laktację mimo iż nie miałam możliwości przystawiania synka do piersi.

Gość lakaja
Laktator dodatkowo stymuluje wytwarzanie pokarmu. Regularne odciąganie pobudza laktację. Karmiłam piersią i używałam laktatora, zeby "rozkręcić" zbyt słabą laktację.