Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość robiacawyprawke

jakie butelki na poczatek kupic? kompletuje wyprawke

Polecane posty

Gość robiacawyprawke

kurcze tyle tego jest ze sama nie wiem, jakiej firmy, ile ml ?

ja miałam 1 małą butelkę Avent. i 6 duzych butelek Tomme Tippee

polecam Avent - na początek straczą Ci małe 120 ml ale lepiej kupić od razu duże 250 ml, przydadzą się na potem. Jeśłi nie będziesz karmić piersią ro kup sobie co najmniej 8 sztuk

Gość robiacawyprawke
tak duzo? ja myslalam o trzech butelkach o roznej miarce.

Gość yukki
na początek nie szalej, bo a nuż spodoba ci się karmienie piersią. ja kupiłam 3 duże i jedną małą i w sumie używałam tylko tej małej, i to dopiero po skończeniu 6 m-cy jak zaczęłam rozszerzać dietę.

Gość robiacawyprawke
a jakie smoczki? ogladam firmy canpol.

Gość Podobnie
a chcesz karmić piersią czy od razu butla? Bo ja nakupiłam tego wszystkiego a pierwszy raz butlę dostał jak miał 6 mięsiecy.

no tak dużo :D wiadomo, jak bedziesz karmic piersią to wystarczy jedna butelka na "w razie W" ale jak karmisz tylko butelką to potrzeba przynajmniej 6 szt ;) dziecko je 6-7 razy dziennie. sterylizacja tez wymaga czasu

ja również używałam tommee tippee, ale na początku nie chciała z nich pić, kupiłam aventa i ta sama bajka w końcu kupiłam jakieś najtańsze również tommee tippee, ale starego rodzaju i tylko takie chciała. Jak miała 3 miesiące nagle zaczęła mi płakać przy tej butelce, więc zmieniłam na tomee tippee te nowe i tak pije z nich do tej pory:)

Gość robiacawyprawke
chce karmic piersia, chodzi mi o to ze jakbym musiala odciagnac pokarm (studiuje jeszcze) i np. jedna butelke do herbatki miec?

Gość Podobnie
to ze dwie butelki ci wystarczą, najlepiej właśnie z TT bo smoczek mają podobny do kształtu sutka

Gość jakiekolwiek byle szklane
zmeikczacze dodawane do plastiku sa przyczyna wielu chorob immunologicznych, a normy w Eu sa dosc wysokie, w USA pochodi sie do takich kwestii bardziej radykalnie

wcale nie musza być szklane. jednakże musza być dobrej firmy - dobre firmy jak chociazby wspomniane Tommee Tippee od dawna produkuja bezpieczne butelki bez ftalanów

ja właśnie odciągałam i karmiłam tylko moim mlekiem ale z butelki bo mały, mimo 3 wizyt u dwóch różnych położnych laktacyjnych, nigdy nie nauczył się ssać z piersi - podobno bywają takie dzieci :( i te 8 butelek to było akurat na dobę przy karmieniu co 3 godziny, potem wszystko do sterylizatora i gotowe na kolejny dzień. Kupiłam wszystko z Aventa żeby do siebie pasowało - laktator mogłam bezpośrednio przykręcić do butelki, szybko i wygodnie było.

aha i dostałam jeszcze od położnej butelkę Hipp ze smoczkiem podobno najbardziej zbliżonym do sutka matki i też jest fajna, natomiast zupełnym niewypałam były butelki Canpol - w sterylizacji zachodziły jakimś nalotem, matowiały, w końcu po 2 miesiącach prawie całkowicie zniknęła z nich skala