Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lilia25

świadek w sądzie

Polecane posty

Gość Lilia25

witam moi rodzice chcą się rozwieść i mama chce zebym była świadkiem , jednak ja nie chcę .Może mnie podać bez mojej zgody nie mam zamiaru się wtrącać w ich sprawy . Mieszkam juz z narzeczonym , chyba powinni sami sprawy załatwić czyż nie>

Gość moze cię podac bez twojej
zgody,ale ty mozesz odmowic składania zeznań,masz takie prawo,ot co

Gość onaWolna
Poda Cię, dostaniesz wezwanie, musisz sie stawić i odpowiadać zgodnie z prawda. Sprawy załatwiane między soba sa zazwyczaj załatwiane poprzez innych- jak choćby ty w tym przypadku. Ręka rękę myje i mam sądzi, że zełgasz na jej korzyść. A za to grozi ci do 3 lat za fałszywe zeznania.

Gość moze cię podac bez twojej
nie musi zeznawac

Gość onaWolna
Racja, jako członek rodziny ma prawo do odmowy składania zeznań, ale jezeli tak bardzo chcą usłyszeć co ma do powiedzenia, to dlaczego nie odpowiedziec na kilka pytań?

Gość Lilia25
mówiłabym prawdę oczywiście ale ja nie chce tam iść , nigdy w sądzie nie byłam i nie mam zamiaru tam pójść , nawet jak powiem mamie że się nie zgadzam mogę się założyć że mnie poda na świadka i moją siostrę . Moja siostra po stronie ojca bo ją przekupuje ...

Gość onaWolna
a siostra pełnoletnia? Nie ma że po tej czy po tamtej stronie. Wystarczy udowodnic, że kłamała i sami rodzice własnemu dziecku kłopotów narobią, jak bedą chcieli.

Gość Lilia25
ma 19 lat są z nią problemy nie zdziwiłabym się gdyby kłamała w sądzie , i co by było ja mówię prawdę a ona kłamie i komu uwierzyć ma sąd ? Wolałabym żeby rodzice sami sobie poradzili . TAta chce wyrzucić mamę z domu a intercyzy nie ma nic nie podpisywali są tyle lat małżeństwem a nie wpisał jej do aktu własności , mówi że nic jej się nie należy jak nie ?