Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kuchareczka z okieneczka :)

Jem ciasto marchewkowe z migdałami :)

Polecane posty

Gość Kuchareczka z okieneczka :)

Pychota, a co Wy teraz jecie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Kuchareczka z okieneczka :)
Moge :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Kuchareczka z okieneczka :)
Skaldniki: 150 gram cukru pudru 1 paczka cukru wanilowego 3 jaja 1/3 szklanki oleju rzepakowego - mieszamy 200 gram zmielonych migdałów - mieszamy 2 duze starte marchewki na duzych oczkach - mieszamy szczypta gałki muszaktałowej płaska łyzeczka imbiru szczypta soli 2 łyzki soku z cytryny płaska łyzeczka kurkumy Wkładamy do zimnego piekarnika na 50 do 45 minut - obserwowac. maksymalna tem pieczenia to 180 stopni. Smacznego :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Kuchareczka z okieneczka :)
wkładamy na 40 do 45 minut * POPRAWKA no i najlepiej wyłozyc na taka niska okragła blaszke, ciasto jest niskie ale takie musi byc zeby sie upiekło :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Zastanawiam się czy nie dałoby sie z tego przepisu zrobić też ciastek..tzn takich małych okrągłych :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość trollo
eee, tam lepsze właśnie jest takie grube i puszyste, z masą z serka na wierzchu :P ja mam taki przepis: 4 jajka 3/4 szkl oleju 2 szkl mąki 1 szkl cukru 2 łyżeczki cynamonu 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki sody szczypta soli 2 szkl marchwi startej Wychodzi pyszne, piekę w tortownicy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Kuchareczka z okieneczka :)
trollo 0 własnie chodzi o to zeby ciasto było z natury słodkie a nie kwasne. Poza tym Twoje ciasto jest z proszkiem do pieczenia i z mąką - a tego własnie trzeba unikac kiedy daje sie marchewke do ciasta i unikamy gluten -który jest szkodliwy. Moja wersje mozna jesc na ciepło z dodatkiem bitej smietany :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość trollo
tak, umrzesz od tego proszku i glutenu!!! nie przesadzajmy już z tym puryzmem. O ile ktoś nie jest na gluten uczulony, to nie ma co przesadzać z jego unikaniem. Nie dajmy się zwariować!!! Ciasto z mojego przepisu jest proste i bardzo smaczne. Jak komuś mąka nie przeszkadza, to niech wypróbuje i sam wyrobi sobie opinię. A co do kolejności: jajka utrzeć z cukrem, dodać tłuszcz, potem mąkę z sypkimi dodatkami, a na koniec marchew. Cała filozofia. Piec do suchego patyczka (ok. 50 min) w 180 stopniach. A na wierzch "pierzynka" z kremowego serka naturalnego utartego z cukrem pudrem - tak jest w "oryginalnej", amerykańskiej wersji. Dobre jest też z polewą czekoadową i płatkami migdałowymi na wierzchu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość trollo
aaa, i nie wątpię, że Twoja wersja też jest dobra, żeby nie było :) tylko nazwałbym ją, taką odchudzoną

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Kuchareczka z okieneczka :)
Moja ma dodatkowo IMBIR który jest rozgrzewający oraz KURKUME która ułatwia trawienie :) Zresztą - moja wersja jest po prostu mniej szkodliwa. Pozdro :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
E tam :D ja wypróbuję obydwie wersje :) każda ma swój urok z pewnością :) i dzięki za przepisy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ladyarya
super! ciasto marchewkowe w dodatku z olejem rzepakowym to istna bomba beta-karotenowa :) uwielbiam takie ciacha

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×