Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćie goście...

URATUJ KUCYKA HAMLETA PRZED ŚMIERCIĄ

Polecane posty

Gość madzik@mag
wzruszyłam się

Gość goście goście...
"Hamlet spogląda smutno w obiektyw. Nie do końca rozumie, skąd to całe zamieszanie, skąd tylu ludzi, i dlaczego krtań zaciska gruba lina. Bo Hamlet nie wie, że człowiekowi się nie ufa, że świat nie jest sprawiedliwy, a małe, spracowane kucyki nie czeka emerytura. I nie ma znaczenia ile pracy mały kucyk z siebie da, nie ma znaczenia, że ponad siły pracowały małe nóżki, aż małe kopytka wytuptały wiele kilometrów. Nie liczy się, czy byłeś Hamlecie ozdobą ogródka, czy na głośnych festynach betonową ścieżką dreptałeś z dziećmi na grzbiecie. Ten świat ma inne wartości. Życie Hamleta warte jest dziś tyle ile sam waży - 1400 zł. Bo z maskotki stał się zbędnym kawałkiem mięsa. Tak właśnie kończą spracowane, oddane ludziom kucyki. Zanim zorientują się, co je czeka, jest już za późno. Małe nóżki wchodzą po trapie ciężarówki, a każde ich uderzenie jest jak wyrok. Mamy czas do 7 października, aby ocalić małego Hamleta .. Jeśli chcesz i możesz pomóc, dokonaj wpłaty z tytułem "dla Hamleta" na konto zbiórkowe." Za każde wsparcie serdecznie dziękujemy !

Gość viki miki
ludzie potrafią być na prawdę okrótni - biedny zwierzak, mam nadzieję że przy wsparciu osób wrażliwego serducha uda sie go uratować

Gość gjsagjhahp
ty powyżej zapewne ani konia ani człowieka nie wspomogłeś/łaś - najczęściej bywa że najwięcej do powiedzenia i najbardziej oburzeni na pomoc zwierzętom są ci którzy nigdy nikogo niczym nie wspomogli ani dzieci ani ludzi ani bezdomnych... 3 złote zamiast na piwo - można dać na zwierzę, dziecko czy kogokolwiek. MIŁO POMAGAĆ!!

Udostępniam na fejsie ; Okrutne to ....ale tak ludzie traktują zwierzęta :(((

Gość wyślijcie smsa za piątaka
serce się kraje jak widzę te konie,psy i koty na łasce i niełasce człowieka

Gość tam tez są schorowane psy
a skąd brać na te koszty leczenia,jak mialam kotkę po wypadku to weterynarz kosztował wiele,i leki mozna faktycznie wysłąc sms

Gość kurkazłotopiórkaTO JA
dokladnie "na lasce i nie lasce czlowieka"ludzie sa okrutni i nie zamierzam im pomagac 😠 biedne bezbronne zwierzatka:(

Gość własnie!człowiek się lituje
bo pod sklepami sępią,pewnie na wódkę a zwierzaki głodem przymierają ostawiam słodycze,i jeszcze o jakiś oszczednosciach pomysle,i bede zasilala konto pomocowe dla zwierzaków

Gość njug
Hamlet uratowany :-) Niestety wiele wiele innych koni nie miało tyle szczęścia...

Gość aniaaaa***
własnie!człowiek sie lituje----->dobry pomysł z tymi słodyczami:)tez zrezygnuje

mam nadzieje ze kazdy co tam wejdzie wysle sms trzeba pomagac zwiezeta tak samo jak ludzia

Gość ula 30
biedne zwierzaki ja uratowałam kotke siedzi teraz ze mną tłusta kocica z pełnym brzuszkiem w cieple musiałam zapłacić za jej sterylizację

Gość ula 30
i leczyłam nie mam pieniędzy..po prostu na inne zwierzaki

Gość ula 30
czy Hamleci jeszcze żyje? można go adoptować?

Nie rozumiem niektórych ludzi. Rodzice tych rozstrzelanych w amerykańskiej szkole dzieci pewnie robili im kanapki do szkoły z koniną albo wołowiną więc nie powinno ich też dziwić że istnieją na świecie ludzie dla których życie ludzkie jest warte tyle samo co życie konia. Konie można a ludzi nie? Dobrze, że są gdzieniegdzie ludzie którzy łamią tą zasadę.