Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Smutna przyszłamama

Mam wrażenie że wszyscy na mnie dziwnie patrzą

Polecane posty

Gość Smutna przyszłamama

Jestem w 6 miesiącu ciąży nie przytyłam tylko brzuszek mi wypchało.Od jakiegoś czasu mam wrażenie że jak idę ulicą inni dziwacznie na mnie patrzą. Mam 30 lat ale wygladam dość młodziutko i dziewczęco, i wydaję mi się że inni na ulicy myślą że jestem małolata która sobie dziecko zrobiła. Dziś np jak szłam do sklepu na ławce siedziało 4 chłopaków popijajacych browara, jeden do drugiego powiedział, i na h..j się ru....ała. Okropnie mnie to zabolało. Nie wiem może przesadzam ale jeszcze trochę a przestanę z domu wychodzić

Gość wiesz co, moim zdaniem
no i się inteligentny inaczej wypowiedział

niestety w Polsce tak jest, ,ze matka/kobieta ciezarna to wrog publiczny numer jeden. I nie chodzi tu akurat o tez ze matki wymagaja jakiejsc gloryfikacji i dlatego spoleczenstwo ma dosc ich fochow, traktuje je jak opisalas (a to tylko jeden z wielu przykladow zachowan). Po prostu uznawane jestesmy za latwy cel na ktory mozna wylac swoje frustracje, wiele osob to wykorzystuje a jeszcze wiecej matek nie wie jak sobie z tym poradzic.

Gość serduszka dwa
a ja całą ciążę jestem sama bo mąż za granicą, był tylko kilka razy w trakcie ciąży w PL i teraz wraca już na całe szczęście :) ja się nie spotkałam z takimi odzywkami ale miny kasjerek, sprzedawczyń w małych osiedlowych sklepach, starszych Pań..bezcenne :D chodzę wszędzie sama bo nie mam tu rodziny, koleżanki z pracy nie mają czasu a na osiedlu nie zauważyłam innej ciężarnej poza sobą..ale jakoś nie przejmuję się tym za bardzo, a i do tego dłonie mi często puchną przez co nie mogę nosić obrączki :) :)

Gość Smutna przyszłamama
Jestem mężatką już od 3 lat, mamy z mężem własne mieszkanko, i obrączkę na palcu noszę zawsze. Ale to jest straszne żeby kobieta w ciąży uważana była za nie wiadomo co.

Gość serduszka dwa
ja mam zasadę taką, ja się na ludzi nie gapię to mam gdzieś jak oni gapią się na mnie :) nie przejmuj się tak bo to nie ma sensu, a podpitymi małolatami to już wg nie rozumiem..wiesz, że jesteś mężatką, masz swoje lata i czym Ty się przejmujesz ? opinią ludzi, których mijasz na ulicy ? :O bez przesady...

Gość djjdjd
a wiesz co ja robiłam? Gapiłam się też;) i to tak się gapiłam że stare baby i wszyscy inni pierwsi spuszczali wzrok. Nie przejmuj się miałam ten sam problem

Gość onomatopeja888888
ale na każdą ciężarną się gapią. Mi pcozątkowo było też głupio jak się ludzie ptoykali, bo idzie kobeita w ciąży... A jak nosiłam dzieci w chuście to dopiero była histeria zbiorowa! Ale teraz jak widzę kobietę w ciąży czy z dzieckiem w chuście to sama muszę się powstrzymywać, żeby się nie gapić :( No bo to takie miła popatrzeć na mamuśkę z niemowlakiem w chuście, czy kwitnącą panią z brzuszkiem.....

Gość djjdjd
ja też uwielbiam się gapić na ciężarne;)

Gość mama dziewczynki
ja tez patrze na kobiety w ciaży :)

Gość Kurka bez pazurka
Czy wy przypadkiem nie przesadzacie, ze tak się na Was patrzą? Może Wam się zdaje?Ja tam nigdy nie czułam, żeby jakoś szczególnie się patrzyli a jeśli już to życzliwie. Oczywiście może zdarzyć się jakiś cham ale żeby tak nagminnie?? Zaczynam myśleć, ze jestem wybitną szczęściarą

Gość taka jedna przypadkowa
a może patrzą się z czystą sympatią? ja tez patrze si en akobiety w ciąży i uśmiecham pod nosem :) a tymi małolatami bym sie nie przejmowała :P

Gość do autorki tematu :)
Nie przejmuj się, znam to. Wprawdzie lat mam sporo mniej od Ciebie bo 21, ale spojrzenia ludzkie po prostu były i nadal są bezcenne. Były bo w ciąży nie jestem od dwóch tygodni, za to są bo spaceruję z wózkiem :D spojrzenia zwłaszcza starszych pań są baardzo wymowne, i tak bezczelne że szok, gapią się i nawet nie próbują robić tego dyskretnie, na brzuch i prosto w twarz hee nie jednej miała ochotę zapytać czy pierwszy raz widzi kobietę w ciąży, że tak ją dziwi i fascynuje ten widok. A raz idąc do ginekologa z moim narzeczonym ( bo małżeństwem nie jesteśmy i nie chcemy i to co inni o tym myślą mamy głęboko i szeroko wiadomo gdzie :) ) usłyszałam tekst jednego na oko 21 latka do drugiego "ja pier****, szesnastka z brzuchem" aż się chłopak za głowę złapał, odpowiedziałam mu grzecznie, żeby się tak moim losem nie przejmował i że wygląd o wieku nie świadczy, i poszłam dalej z uniesioną głową :D Nie przejmuj się, z czasem się przyzwyczaisz ;) mnie to już bawiło w pewnym momencie i do dziś mnie bawi jak bardzo ludzi interesuje cudze życie :)