Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość annamarita

czy 180 ml kaszki (150mm + około 7 miarek kaszki) to dużo?

Polecane posty

Gość annamarita

jak na wieczór? dla 8 mcy dziecka?

Gość to bardzo duzo...
Moje dziecko ma 20 msc i tyle je, czasem nawet mniej

Gość HeidiKlummmm
za duzo tej kaszki

Gość je jak mała
świnka, uważaj żeby nie utuczyć i żołądka nie rozciągnąć :o

Gość annamarita
ojej naprawde? swinka nie jest, jets szcupły. to ile powinien zjadac?

Gość kamcia1507
hmm... to dwa razy więcej niż zaleca producent. dlaczego tak dużo? Dziecko ma niską masę ciała?

Gość annamarita
na pudełku jest nawet na 200ml mleka

Gość annamarita
jezu to ile ma jesc? 50 ml? a jak dziecko pije mleko z butelki to ile ml?

Gość kamcia1507
co to za kaszka? ryżowa?

Gość annamarita
jest dużym chłopcem , warzy 10500g i mierzy 76 cm. zaczął 9 miesiąc. poradzcie to za duzo mu daje kaszki? mleka z butli nie pije bo jeszcze jest na piersi.

Gość annamarita
jaglana lub 4 zboża

Gość kamcia1507
chyba nie rozumiesz, nie chodzi tu o ml, ale o miarki kaszy. na kaszce ryżowej na 150ml mm produent zaleca dodanie 3 miarek kaszy,a Ty dajesz 7. Ile waży syn?

Gość annamarita
tak, tylko, że on nie pije z butelki, za chiny ludowe, dostakje kaszkę z łyzeczki, jest konsystencji lekko gestej jak jogurt np. czyli 150 ml mleka jest ok tak?

Gość kamcia1507
A jakie są zalecenia producenta? Bo to ważne? Faktycznie synek spory, waga na 97 centylu, więc nie ma sensu go tuczyć dużą ilością kaszy.

Gość annamarita
waży 10500g przy wzroście 76cm

Gość kamcia1507
ja robię ryżowa; 150ml wody + 5 miarek mm = 180 ml i plus 3 miarki kaszy ryżowej. nie wiem jakie są zalecenia dawkowania dla kaszek które Ty podajesz

Gość annamarita
na opakowaniu pisze 200 ml mm + 5 miarek, ale jak sie to ma do wieku??? nie wiem! jak wsypuje 5 miarek (takich od mm) do 150 ml mm to jest taka jak zupa, wiec dodaje czasem 1 czasem 2 bym na łyżke mogła włozyc. Uzywam kaszek Holle lub ALnatura, to nie są raczej zapychacze tylko nieoczyszczone ziarno wiec moze inaczej.

Gość Penelopa.
Synek autorki jest duży i musi jeść więcej. Podawałabym 180ml mleka + 3 łyżeczki kleiku ryżowego/kukurydzianego. Jeżeli nie prześpi nocy to zaczy, że miał za mało. Wtedy kolejna noc z 4 łyżeczkami kleiku.

Gość annamarita
ech noce sa tragiczne od zawsze mało tego on po kaszce jeszcze cyca woła i budzi sie po 3-4 godzinach na cyca

a nie mozesz sama jaglanej ugotowac i zrobic? moj calkiem odrzucil wszelkie slodkie gotowce. je na przemian jaglana, manne, kleik ryzowy,owsiany. po 8 mies wprowadze jeszcze orkiszowa, potem kuskus. kasze gotuje, dodaje mm, owoce i ma :) moj tez taki wielki jest - 7 mies, 10 kg i 77 cm.

Gość annamarita
a czy to nie za duzo roboty na wieczór? jak robisz tą jaglaną? agatka, doradziłas mi ostatnio mleczko hipp i faktycznie smakuje mulepiej niz aptamil

Gość annamarita
i jak Twój syn spi po tym, podasz proporcje?

widzisz hipp lepszy :) proporcje ciezko powiedziec, mam takie male siteczko wsypuje pelne sitko jaglanki, przelewam woda, potem wrzatkiem zeby nie byla gorzka. wsypuje to na wrzatek, ok 1/2 szklanki (plus minus 100 ml). przykrywam i delikatnie gotuje dopoki woda nie zniknie. potem stoi jeszcze chwilke pod przykryciem. szykuje ok 40-60 ml mleka. do naczynia wsypuje kaszke i mleko, blenderuje na jednolita mase, czasem dorzucam owoc, np 1/3 banana, kilka malin, troche mango (kazdego dnia cos innego) i mam kolacje :) nie zawsze zje calosc, najczesciej je ok 120-150 ml. kasze mozesz ugotowac sobie wczesniej potem tylko dodac mleko i juz. nie zajmuje wiecej czasu niz ta z torebki :) a jak spi? zalezy. dzis dal popis pobudek co 30 min od 24 do 6.30. zwykle budzi sie raz na mleko (oszukuje go bo w nocy nie powinien jesc i je wtedy 210 ml wody i 3 miarki mleka) i z 2-3 razy na picie albo bez powodu.

Gość annamarita
no mój ząbkuje wiec tez mam takie jazdy a zreguły budzi sie co 3 godz na cycka,,,, mam juz depreche jestem mega niewyspana!!!!!

Tomasz dopoki ssal piers to budzil sie co 1,5 max 2 godziny. na chwile przed odstawieniem (sam sie odstawil) wisial na mnie cale noce, doslownie! teraz jest lepiej, ale bez rewelacji. tez na zeba czekamy....moze kiedys wyjdzie w koncu. przez to zabkowanie pozbylam sie problemu odstawiania od piersi (choc to akurat mnie nie cieszy bo chcialam do roku pokarmic, ale sie nie dalo) i odstawienia smoczka. tez sam go odrzucil na chwilke przed wyjsciem pierwszej jedynki :)