Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Caamea

Depresja o opieka nad człowiekiem starszym

Polecane posty

Gość Caamea

Od jakiegoś czasu lezę się na depresję - jeszcze za krótko by mówić o poprawie. Mieszkam z osobą starszą, niesamodzielną w wieku 80 lat. biorąc pod uwagę rodzaj mojej choroby opieka nad tą osobą jest dla mnie bardzo ciężka - mimo to o nią lepiej się troszczę niż o siebie bardziej martwi mnie totalny brak cierpliwości do niej. Wiadomo że z wiekiem niektóre cechy charakteru się zaostrzają i no cóż tu ukrywać - cierpliwość to podstawa. Nie wiem co mam robić mam dość siebie za to jaka jestem, naprawdę.

Gość A boisz
To dla Ciebie jest zbyt obciążające....Może trzeba załatwić opiekę z Ośrodka Pomocy ?

Gość Caamea
opiekunka nie wchodzi w grą - ta osoba, z którą mieszkam pod żadnym pozorem nie zgadza się by ktoś "szwendał się po domu". Wystarczy że wyjdę czasem z domu do sklepu itd i już jest problem. A najgorsze z tego jest poczucie winy nie do ogarnięcia.

Gość to tez ja
wiem cos o tym, sama opiekuje sie osoba z mojej rodziny, która jest sapralizwoana..w zwiazku z tym ze mam słaba psychike zaczynam popadac w depresję..chce uciec.od obowiązków, od patrzenia na cierpienie..jestem młoda chce zyc...

Gość A boisz
Nie ma co się przejmować , tylko robić swoje i dbać o siebie...Nie ma innego wyjścia wobec tego.