Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Broooker

Wasze propozycje. proszę o pomoc

Polecane posty

Gość Broooker

Dziewczyny, potrzebuje przepisy na szybkie dania dla siebie i meza, gdyz mam w domu noworodka i nie za wiele czasu. ;) Pomozcie. :)

najszybciej to jakąś zupę, krupnik może pomidorówkę. naskrobać marchewki, ziemniaka, ryżem zasypać i gotowe. a na drugie ziemniaki i pierś z kurczaka albo ryba.. mało skomplikowane faktycznie musi być by szybko zrobić. możesz spagetti na szybko tylko może mało cebuli daj bo dziecko może brzuch boleć jak to zjesz.

zupa jest o tyle lepsza że ty jak zjesz to nie masz problemów z zaparciem bo zjadłaś ciepłe i wodniste i dziecku służy bo by mieć dużo pokarmu musisz sporo płynów przyjmować. na skrzydełku chudym zupkę wstaw i super.

najszybsze dania to makarony z różnymi sosami, wstawiasz makaron, robisz sos na rosole od niedzieli albo na wodzie jak rosołu brak :P ja robię różne, grzybowe, pomidorowe, warzywne... zapiekanki też są szybkie, kroisz składniki i do piekarnika. zupy również - wstawiasz rano i na obiad masz gotową.

fanka, Ty pewnie jesteś mistrzem w przyrządzaniu szybkich potraw, podaj proszę jakiś przykładowy przepis na fajną zapiekankę? dzięki!!

Jestem w takiej samej sytuacji co Ty. Mój mąż jak wraca z pracy to zamawia w knajpie obiad na wynos 3 razy w tygodniu, 2 razy w tygodniu gotuję jakąś zupę, najczęściej jarzynową z gotowych mrożonych mieszanek - nie licząc weekendu, bo wtedy to rodzina coś podrzuca na sobotę i niedzielę no i tak póki co jedziemy, aż do momentu kiedy na tyle się zorganizuje, że będę miała czas stać przy piecu.

Gość Renkaaa
Ugotować makaron, najlepiej penne. na rozgrzany olej wrzucić zamrożony szpinak, jak się rozmrozi doprawić solą, pieprzem i czosnkiem, dodać trochę śmietany. Posypać startym żółtym serem. Można dodać pokrojonej w kostkę piersi z kurczaka, usmażonej na osobnej patelnii, bardzo szybkie, proste i pyszne ;)

Gość Autorkaaaaaaa
Dzieki. Ktos jeszcze? :)

Mama Nasturcja - mój przepis na zapiekankę, którą moje dzieci uwielbiają. :) podsmażam mięso mielone z cebulką gotuję ziemniaki, ale nie do całkowitej miękkości podsmażam pieczarki wszystko układam w naczyniu warstwami, zalewam jakimś sosem śmietankowym, na to trochę sera żółtego i do piekarnika. :)