Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość greeeeemsi

niezdrowe jedzenie w pierwszych tygodniach

Polecane posty

Gość greeeeemsi

Jestem w 8 tygodniu, od około dwóch wymiotuję. Jedyne co mi przechodzi przez gardło to zupka chińska, fish mac bądź pizza. Naprawdę tylko to jestem w stanie zjeść i nie zwrócić. Ewentualnie jeszcze pomarańcze i sok pomarańczowy - tyle z owoców. Bardzo mnie to martwi, bo chciałabym zdrowo jeść dla maluszka, a nie jestem w stanie :( Czy któraś z Was miała podobnie?

Ja też jadłam nie zdrowo, a miałam też jeść, ale nie wiedziałam że jestem w ciąży do 5 tygodnia, ale dziecko urodziło się zdrowe.

Nie martw się, tez jadłam niezdrowo, bo wyszłam z założenia, że lepiej zjeść coś niezdrowego, niż nie jeść wcale. Szczególnie że przy moich mdłościach niewiele mogłam zjeść. Jednak w bardziej zaawansowanej ciąży postaraj się jeść więcej witaminek :) Pozdrawiam!!

Gość porannarosaaa
ja też do tej pory nie odzywałam sie zbyt dobrze (jestem w12 tyg.) Głównie za sprawa pracy, czasem brakło mi kanapek a w pracy same fast foody... a mi kiszki marsza grały wiec hamburgery albo zupki chinskie pochłaniałam z glodu. teraz juz w domu jestem wiec mysle ze juz bedzie ok i nie bede jesc byle czego.

heh ja w pierwszych tygodniach jadłam pomarańcze, pieczywo jedynie z masłem, rosołek i wodę niegazowaną :) mdłości przeszły koło 9-10 tc tak więc się nie przejmuj, masz dużo czasu by nadrobić zdrowym jedzeniem :)

Gość lova nie Iowa
kukurydza pieczona możliwie na głebokim tłuszczu nie jest zdrowa ale stanowi odczynienie uroku

Nie masz się co martwić.Ja od początku do 16 tygodnia jadłam tylko mleko z płatkami,jogurty,i owoce z dużą ilością soku-pomarańcze,arbuzy,mandarynki...Syn urodził się jak rydz.Potem zaczęłam jeść w miarę normalnie,prócz w/w zaczęłam jeść pieczywo,makarony,ziemniaki,jednak mięsa-w jakiejkolwiek postaci-nie ruszyłam do końca ciąży.Nawet ryby którą uwielbiam-zjadłam 2,3 kęsy bo wszystko puchło mi w buzi :/ I mimo braku mięsa w żaden sposón nie odbiło się to na dziecku.Jak będziesz u lekarza to zapytaj może o jakieś pookarmy,zioła herbartki którwe mogą łagodzić mdłości.Ja jednak przeczekałam ten moment, bo wydaje mi się że trwale nic na nie nie pomoże,bo są spowodowane hormonami ciążowymi...