Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość możefobiczka

nie wiem czy mam fobie

Polecane posty

Gość możefobiczka

Niby nie mam problemu z nawiązywaniem kontaktów z innymi, ale po prostu ludzie mnie wnerwiają. Szczególnie rówieśnicy, nigdy nie wiem o czym mam z nimi gadać, bo nie interesują mnie pierdoły typu you can dance albo 158 kosmetyk ile można... Chyba jestem jedną z nielicznych osób która raczej nie ma licznych znajomych wśród rówieśników. Nie lubię tłumów, dużych imprez, nie lubię gadać z paroma osobami na raz chyba, że dobrymi znajomymi. Ale z drugiej strony to zawsze ja pytałam kogoś czy ma papierosy, bo koleżanki się wstydziły, nie mam oporów by zagadać do obcego, jestem odważna, więc już sama nie wiem...

Gość ty jesteś po prostu
introwertyczka, fobia to mocne zahamowanie przed innymi ludźmi, a ty wolisz spokój i utrzymywać głębsze relacje- jesteś zwykła introwertyczka

Gość możefobiczka
bo tutaj toczą sie jakieś dyskusje o fobii społecznej to po czym to rozpoznać czy się ma u siebie?

Gość maciuu pikciuuu
tu masz opinie osób fobicznych: "O ja też nieśmiała. Ja chodzę do psychologa i zrobiłam już ogromne postępy Jednak nadal mam odpały typu stres kiedy mam do kogoś zadzwonić XD Nadal mam problemy z komunikacją i podtrzymaniem konwersacji czy jej rozpoczęciem," "z jakiej innej bajki po prostu jestem na prochach, poszedłem do psychiatry i się leczę, fobia społeczna się skurczyła to mi odbija zabierzcie mi leki to zobaczycie małego kreta jak spieprza pod ziemię " czujesz, że nie potrafisz normalnie funkcjonować w społeczeństwie? że potrzebujesz leków? sStrasznieeEee sie stresujesz rozmawiając z kimś?

Gość maciuu pikciuuu
masz poglądy na temat znajomości jak ta pani? " nie chcę mieć bliskiej przyjaciółki, bo bym chyba zwariowała, jakbym musiała codziennie się z nią spotykać (moja najlepsza kumpela mieszka 300km ode mnie i spotykamy się raz na rok - i w tym chyba tkwi sukces tej znajomości)," wystarcza ci spotkanie z dobrym znajomym raz na rok? czy masz jednak potrzebę rzadką aczkolwiek spotykania się z ludźmi powiedzmy parę razy na miesiąc?

Gość nie masz fobii prawdziwa
fobia to ytragedia

Gość jesteś introwertyczką
jesteś introwertyczką