Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ehhhhu

Czy pies musi mieć zapięte pasy w samochodzie?

Polecane posty

Gość ehhhhu

jak uważacie? Jak wozicie psy?

Gość ehhhhu
ale kaganiec musie mieć na mordzie?

Pies powinien być przewożony w klatce, albo za kratką, taką jak w samochodach firmowych :) tzn tak mi sie wydaje że jest w przepisach, codzi o to żeby nie miał możliwości przeleźć do kierowcy i przeszkadzać w jeździe.

Gość anna aaaaaaaaa
jestem psim fryzjerem i mam sklep z art. :) mozna kupic takie specjalne szelki z zapieciem do pasow pies jest przypiety i nie moze np wskoczyc Ci na siedzenie, do tego mam tez takie pokrowce do samochodu, zeby pies nie ubrrudzil siedzenia

osobiście wożę pieska na tylnym siedzeniu, zawsze leży i sie nie ruszy nawet. Ale nie jest to zgodne z przepisami :)

Gość ehhhhu
nie wiem czy zabrać mu do samochodu miske z piciem i karmą? czy musi w samochodzie siedzieć jak pies czy jak człowiek?

Gość ehhhhu
a jak pies może wyrobić prawo jazdy?

Gość szdfghjgjjncbvx
pies nie moze przeszkadzac kierowcy, najlepiej z tylu w szelkach samochodowych, moga byc tez zwykle szleki dla psa + krotka kilkunasto centrymetrowa smycz przypeta do zapietych pasow bezpieczenstwa. inaczej w razie wypadku, np zderzenia czolowego duzy pies niezabezpieczony przeleci do przodu i moze cie nawet zabic (lub powaznie uszkodzic)

Gość ehhhhu
a może lepiej przypiąć psa do samochodu żeby go ciągnął? można zaoszczedzić na paliwie

Gość gość
Najlepiej gdyby tak własnie było. Dlatego raczej warto jest zadbac o pasy, zwłaszcza jesli często podróżujemy z naszym pieskiem. Ja na pewno moge polecić Wam ciekawe miejsce http://www.kardiff.pl/produkty.php gdzie takie rzeczy możecie znalezc.

Gość gość
Nie wchodźcie na tą stronę powyżej.

Gość gość
Spróbuje jeszcze obok tej maty z szelkami, chociaż juz sie obawiam czy oby mój piesek pozwoli mi się zapiąc. Z tym pewnie bede miała duzy problem ;)

Gość gość
Mata z pewnością jest o tyle lepsza że piesek nie będzie się slizgał. Moim zdaniem spokojnie jak na początek mozesz kupic tez właśnie tą antypoślizgową.

Gość gość
W jakimś programie słyszałem również o czyms takim jak mata antypoślizgowa na kanapę. Czy to się sprawdza , słyszałyście o czymś takim ?

Gość gość
Nie wiem czy pies musi. Mój jest bo dbam o jego i swoje bezpieczeństwo. Jest przypięty takim samym pasem bezpieczeństwa jak ja tyle że na psi rozmiar i budowę ciała.

Gość gość
Mój pies ma i ta matę i pasy. Uwazam ze o psiaka też trzeba zadbać w aucie, aby czuł sie bezpiecznie.