Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chcę być mamą ostatni raz

Trzecie dzieciątko, mama lat 33-nie za późno?

Polecane posty

Gość chcę być mamą ostatni raz

Jak w temacie, mamy domek, marzę o jeszcze jednym dzieciątku, czuję że brakuje mi jednego elementu w naszej rodzinie, tylko czy to nie za późno? Dwójka lat 8 i 3 latka.

Gość mabe
pewnie ze nie za późno, ja miałam tyle jak urodziłam drugie.. a pierwsze ma 18 lat, drugie ...2 latka :)

Gość kobieto, ja mam 30 i
pierwszego sie nie moge doczekać, a Ty się zastanawiasz czy 33 to nie za późno- skoro macie dobrą sytuację i Was na to stać, to do dzieła

Gość siezastanawiam
moja mama urodzila w wieku 35 lat a teraz mam zdrowa 9 latke siostrzyczke :) oczywiscie ze nie jest za poznio, wiele kobiet rodzi kolejne dzieci wlasnie po 30 :)

Gość okaoka
wariatka:-) za stara!:-) mam 37 i trzecie w planach. bierz sie za robote i ciesz macierzynstwem:-) ja pierwsze urodzilam majac 34lata.

Gość mam 33
Ja tez mam 33 lata 12 letnie dziecko i dobiero myśle o drugim. Może na 35 urodziny sobie sprawie. Ps. większośc moich rówieśniczek dopiero stara się o pierwsze.

Pewnie że nie za późno :)) ja mam trójkę chłopców ; 8,5 i 6 i 2; i mam 32 lata :) teraz jestem szczęśliwa :)

Gość Livia_85
No pewnie, że nie za późno! Mnóstwo kobiet w tym wieku rodzi swoje pierwsze dzieci. Lepiej trochę później niż za wcześnie.

Gość 33 lata i ty chcsz dziecko rod
rodzic? Za stara jestes ja urodzilam 2 przed 30 i postanowilam sobie , ze nie bede rodzic juz po 30 , po prostu sie boje. Ja wiem, ze teraz taka moda na najpierw studia, praca , potem mieszkanie, i na koncu dziecko ale wtedy jest wieksza mozliwosc , ze urodzi sie dziecko chore bo wraz z wiekiem rosnie ryzyko np zespolu downa i innych chorob. Mam kolezanki ktore sa po 30 i kazda miala jakies problemy w ciazy i potem z dziecmi. :(

Gość szurnij sie w głowe
poprzedniczko chyba cię pogięło

Gość jak ktos napisal ja tez
mam 30 lat a jeszcze nie mam ani jednego z tym ze staram sie kilka lat juz

Gość 33 lata i ty chcsz dziecko rod
no nie wiem czy mnie tak pogielo... kazdy lekarz wam powei , ze im starsza matka tym wieksze ryzyko , ze cos bedzie nie tak. W moim otoczeniu sie to potwierdza. :(

Gość zeeeeeeeeeeeeeeee
33 lata i ty chcsz dziecko rod a w moim nie wszystkie urodzily zdrowe dzieci bez przesady :O:O polowa moich znajomych nie ma w tym wieku dziecka nawet jednego a i le ma problem zajsc w ciaze grubo przed 30 nie ma co generalizowac ile ot par stara sie przez lata nawet

Gość arlleetta
Ja urodziłąm pierwsze mając 19l teraz mam fajnie ustabilizowaną sytuacje ( wykształcenie, mieszkanie praca) i staram się o 2 dziecko, a mam prawie 30 lat. Uważam że NIE ZA PÓŻNO!!

Gość autorko, za jakiś czas mogę
być dokładnie w Twojej sytuacji i też bym się wahała, bo już teraz się waham. Mam dwoje dzieci - 5 lat i 1 rok, mam 30 lat. Ze względu na to, że nie chcę długiej przerwy w pracy pomiędzy moimi dziećmi musza być kilkuletnie róznice wieku. Też czasem myślę o trzecim malenstwie i własnie o wieku 33-34 lat i też się waham. To nie tylko zależy od tego jaką masz sytuację finansową i ile masz lat, ale np. jak się czujesz, jak znosiłaś poprzednie ciążę, czy w twojej rodzinie są skłonności do rozmaitych schorzeń u kobiet (niedoczynność tarczycy, problemy z krzepliwością krwi, z kręgosłupem, osteoporozą). Wiadomo, że kolejna ciąża jest kolejnym obciążeniem dla organizmu, a i przy trójce dzieci się nabiegasz. Warto to wszystko rozważyć nie tylko pod kątem wieku. Pozdrawiam:)