Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sicyyyly

Jak to jest u was, do mam niemowlat.

Polecane posty

Gość Sicyyyly

Jak spędzacie swoj czas z noworodkiem, młodszym niemowlakiem? Jak wygląda wasz dzień? Spiewacie, opowiadacie bajki, pokazujecie coś, etc? Ile ma dziecko?

Gość MamaCóreczki
Ja mam 10.5 mc córeczkę, jestem od początku z nią sama całe dnie, bo rodzina daleko, a mąż w pracy do wieczora. Wstaję koło 7, mała czasem też, czasem chwilę później. Jemy śniadanie- kaszkę. Potem mała z reguły dosypia około 1-2h, ja wtedy się myję, maluję itp, jem śniadanie jeśli wcześniej nie zdążyłam. Mała wstaje i koło 10-11 je II śniadanie, owoce i idziemy na dwór- najczęściej na zakupy, czasem tylko spacer. Wracamy mała trochę bawi się sama, ja coś robię/obiad/net/nauka. Potem jemy, bawimy się- w berka, chodzimy za rączki, oglądamy książeczki, ukłądamy klocki w wiaderku. I tak leci czas, potem wraca mąż i razem się zajmujemy. ALe i tak mam wyrzuty, zę dość mało bawię się i mówię do małej.

Gość Sicyyyly
A co ,mozna robic z 2 miesieczniakiem?

Gość dooo autorkiiii
W sumie chyba niewiele... Moje dziecko raczej spało, a jak nie to było karmione piersią. W wolnym czasie leżała z nami na łóżku i po prostu do niej mówiliśmy, łaskotaliśmy, chwytaliśmy za rączki itp... Dopiero w 4 mieciącu dziecko "robi" trochę więcej, bardziej interesuje się światem. NO przynajmniej tak było u nas.

Gość to ja mam wyjątkowe dziecko
Mój w wieku 7 tygodni AKTYWNIE spędzał czas. SAM bawił się elementami maty-uderzał rączkami w zawieszone elementy. Ogólnie był bardzo kontaktowy.

Gość kurkazłotopiórka
No faktycznie... Rozumiem, że w wieku 4 lat idzie do liceum...?

Gość autorkaaaaaaaaa
podnosze, moze ktos jeszcze sie wypowie :)

Gość Lapantera
Śpiewam, bujam, kołyszę, ostatnio nawet zabrałam sie do pisania bajek, które wkrótce będę małemu czytać. Naczytałam się tu: http://www.tatento.pl/tatento-radzi/kategoria-dylematy-mamy-i-taty/bajkoterapia---jak-tworzyc-bajki-ktore-pomagaja-art189.html o roli bajkoterapii i ściągnełam parę wskazówek o tym jak pisać samej takie bajki no i kombinuję. Ogólnie bobasa mam grzecznego i się trochę nudze..