Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama_mloda bo 26latek

poradzcie paracetamol i nurofen, jak dlugo?

Polecane posty

corka od niedzieli wieczor ma goraczke okazalo sie zapalenie gardla,ma antybiotyk ale ciezko nam z temp:( podaje te leki na przemian co 4 godz i akurat wtedy w takim czasie goraczka narasta. tylko jak dlugo to robic?? podaje od wczoraj z rana. doradzcie moze jeszcze cos innego

uppp

Gość Może dopowiem
a co lekarz na to? Zwykle podaje się maksymalnie przez 3 doby leki na zbicie gorączki, a ile ma temp.?

Gość gluck:):)
jaka dziecko ma temperature?

ma do 39st i tak ja bierze co 4,5 godziny jak lek przestaje dzialac. w nocy wytrzymala 7 godzin bylo 36.8

ma lakcid do antybiotyku tylko niewiem w jakim czasie podac przed czy po, antyb ma co 8 godz ale to nie takie proste bo albo spi albo cos:( po kazdej dawce antybiotuku zrobila duze smierdzace kupy tak 2 godz po podaniu

Gość ojtam ojtam
ibuprom i paracetamol podawaj co 4 godziny nie czekając aż gorączka wzrośnie - mija 4 godz podajesz i tak dobe do dwóch - potem nie podałam i patrzyłam co jest - jak już niebylo tak wysoka to podawałam już co 8 godzin tą 3 dobę i potem zazwyczaj gorączka przechodziła - antybiotyk najlepiej podawaj strzykawką - a probiotyk lakcid dziwne że ktoś ci go dał, jest raczej dla dorosłych - dla dzieci lepszy dicoflor 30 w kroplach, i podaje się jakieś 2 godz po antybiotyku raz dziennie oczywiście a nie po każdym podaniu - gardło można piskać tantum verde a dziecku większemu tak 2-3 latka syrop gardimax zwykły nie mini - ps. jesteśmy też swieżo po anginie

dzieki za rady:)

Gość W_rozterce...
Ale przeciez te leki podaje sie 3 razy na dobe, nie wiecej... wiec jak co 4 godziny???

Gość agula8
3 razy można podać paracetamol i 3 razy ibuprofen/nurofen/.Każdy co 8 godzin więc podaje się zamiennie co 4 h i wszystko się zgadza.Nie wiem jak Twoje dziecko ale moje przestaje gorączkować już po 2-3 dawce antybiotyku-jakby było inaczej poszłabym do lekarza, ale każde dziecko jest inne.Co do probiotyku to ja daje lactoral 2 h przed albo po antybiotyku-nie ma znaczenia kiedy byle nie równo z antybiotykiem/