Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalanaaa

Jak oduczyc dziecka wylewania? Już wymiękam

Polecane posty

Gość zalanaaa

Z czego by nie dostała - "niekapek" (z którego leci jak głupie), buteka ze smoczkiem - jak ma za małą dziurkę odgryza wiekasza... Pije z butelki bo nic innego nie chce zadnego własnie niekapka nic (kilka różnych całkiem mamy). Tylko że permanentkie wylewa z czegokolwiek i chlapie, marze po tej wodzie a ja non stop ze sciera łaże... No przeciez na głowę można dostać. Z kubkiem też próbowałam (w ramach tego oduczania od smoczka) to dopiero była pływalnia. Próbowałam też słomki - nie kuma, jak jej lekko nadusiłam żeby poleciało to jak już odkryła jak zrobić żeby leciało, to dawaj znowu pływalnia w domu. To już nawet nie choci o wycieranie z mebli ale ona non stop ma mokre ciuchy przez to. jest przebierana setki razy. Nieraz jest tak że już mi brakuje ciuchów bo reszta nie wyschła... Ma niecałe 2 lata. I tłumaczyć to sobie moge, jak grochem o ściane. HELP....

Gość kaskada26
hahahahaha,ale śmieszne to co piszesz bo moja robiła to samo puki nie znalazłam butelki od Kubuś Water.Kup ten napój a potem używaj tej butelki,ma super niekapek,nawet grubsze drobinki np.kompot przez to przechodzą a ja mam sucho w domu.Wcześniej też wszystko było mokre.

Gość maałłggoossiiaa
Dajesz się napić, a potem zabierasz i chowasz do szafki. Nie pozwalasz chodzić po domu z czymkolwiek do picia w ręku, pić dajesz przy stole. Po paru dniach buntu nauczy się, a przy okazji nauczy się prosić o picie. Picie dawaj w zwykłym kubeczku, tylko nie nalewaj do pełna. Spokojnie odstaw smoczki i niekapki.

Ja właśnie też teraz pisałam na innym temacie że mam butelkę po Kubusiu Waterrr i bardzo ją polecam! :)) Córka ma 1,5 roku.

Gość maałłggoossiiaa
Dobry pomysł to też butelka od KUBUŚ GO czy Water, tak jak napisała poprzedniczka, też przerabiałam :) Chociaż mój i z tego potrafił wylać, aż go nauczyłam, że ma się napić i odstawić, że z piciem się nie biega i nie chodzi.

witam, mój synek 3,11 skończy 2 latka i tez miałam ten problem, usiadł się w rogu i robił same kałuże :) no szok !! kupiłam ostatnio kubek 360 stopni z Lovi i już mi nie rozlewa :) tylko mankament jest taki że najpierw musisz odessać tą butelkę ustami, żeby nie wylewała się woda, ale to nie jest uciążliwe, ja za każdym razem po rozlaniu zabirałam butelkę ale on się tym nie przejmował,

Gość zalanaaa
Dzieki za rady :) Spróbuje najpierw z tą butelką od kubusia na początek. A nie moge jej tak poprostu odstawić picia tak poprostu jak ktoś wyżej zasugerował i czekać aż zawoła (bo zreszta nie woła) tylko ze względu na leki które dostaję musi miec dostep do picia stale, pomijajac fakt że mało pije wiec tym bardziej. Nieraz bywa że i tak musze łyżeszką wciskiwać ale to już inny problem i temat.

Gość zalanaaa
pikuś20 - niestety mala nie umie pić ze słomki (jeszcze) także taki bidon odpada póki co.

no możesz poczekać aż zacznie sama wołać o podanie picie, ale moim zdaniem jak masz takiego niekapka (np. po kubusiu water) to dziecko pije samo kiedy i ile chce, ty tylko dolewasz płyn w miarę potrzeby w ciągu dnia :)

Jasne i zdecydowane NIE WOLNO, i po drugie jak dajesz jej cos do picia to ma siedziec w JEDNYM MIEJSCU a nie chodzic po calym domu Kiedy sie napije, wtedy bierzesz jej butelke i odkladasz na jakies miejsce gdzie nie ma do niej zasiegu,wten czas moze biegac po domu, kiedy znow bedzie chciala pic, sadzasz ją w jednym miejscu, nie pozowalasz biegac z piciem ani sie ruszac z tego miejsca, czekasz az sie napije,i dopiero wtedy niech chodzi po domu, bez picia Dziala, naprawde dziala.Wrzask czy proba wymuszenia swoich rządów niech na tobie wrazenia nie robią

Gość zalanaaa
Jaga bez baby - dzieki za takie rady :o W gestapo się bawić nie będe. Przeczytaj zreszta mój wpis o 12.28 gdzie piszę że przez leki MUSI mieć stale picie. Dziewczyny już mi doradziły wiec wypróbuje ich rady.

alez ja nie pisze ze masz jej dawac tylko 2 razy dziennie picie Kiedy przychodzi czas na picie ,wtedy sadasz ją na np fotelu i dajesz pic, zajmuje to 2 minutki i co jaks czas to powtarzas To nie jest zaden terror dziecka, i wpis z gestapowcem to jest zbyt przsadzony Nie masz wydzieracs ie na nia ,czy ją szarpac ,jakbym takie rady tobie dawala to wtedy byc mogla tak do mnie napisac

Gość kaskada26
Jaga bez baby,weź sobie wsadź te rady,moja córcia chodzi sobie z butelką od kubusia watera wszędzie i pije kiedy chce a nie,że ja będę jej wydzielać czas na picie!oszalałaś chyba.

Gość idz z dzieckiem do lekarza
niech ci da skierowanie do gastrologa, bo moze ma refluks