Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Szolalola

Brzydcy faceci komentujący brzydkie dziewczyny

Polecane posty

Gość Szolalola

Miałam dzisiaj okazję być świadkiem dość dziwnego zjawiska, które mnie zastanowiło. Miałam chwilę na refleksję. Otóż wyszłam z pracy i przede mną szło dwóch mężczyzn, którzy wyszli z MOPSA. Jeden z nich taki żulowaty, pryszczaty, drugi starszy, wyglądał na porządniejszego. Ten młodszy coś gadał, że chciałby iść do pracy, ale to nie możliwe bo żadna mu nie odpowiada i musi korzystać z MOPSA. Kurde ten facet miał z 30 lat :P Gadał jak żul jakiś :P Przed nim szła dziewczyna, która wyszła z jednej z firm, najprawdopodobniej pracownica. Też nie była jakaś piękna aczkolwiek wyglądała na porządną. Wszyscy udaliśmy się na przystanek. Ja stałam, faceci też a ona usiadła. I nagle ten młody śmieje się do tego starego z ironią "zobacz jaka ładna dziewczyna siedzi na przystanku". Stary odpowiedział "to zagadaj jak ci się podoba", a ten młody "żartowałem, nie jest w moim typie" :P no ja pidziele czy ten koleś naprawdę nie zdaje sobie sprawy co sobą reprezentuje i że wręcz mu nie wypada głosić takich opinii :P Watpię ze ta dziewczyna byłaby nim zainteresowana. I po co to wszystko? Czy faceci zawsze myślą że są zajebisci nawet jak reprezentują sobą poziom dna :P ??

Gość Szolalola
tu akurat chodziło o brzydką dziewczynę, ale myślę, że ładna też by się załamała jakby taki ktoś siwterdził że jest piekna i chciałby do niej zagadać :) trzeba umieć siebie ocenić, a nie oceniać innych zapominając kim się samemu jest :P

Gość Szolalola
naszła mnie refleksja, zastanowiłam się do czego to wszystko zmierza. My kobiety naganiane przez reklamy, czasopisma, kolezanki z pracy i wymagania facetów stroimy się, poddajemy się różnym zabiegom, a przychodzi co do czego i ocenia nas margines społeczny :P więc czy warto ? :P

Gość jjjup
a niby dlaczego jak ktoś jest nieatrakcyjny (w jakimkolwiek sensie) to nie ma prawa oceniać?

Gość Mieszkanka Stalowej Woli
Bo sam jest pośmiewiskiem i oceniać mają prawo tylko piękni :) Oceny brzydali są bezwartościowe

strój sie dla siebie zeby sie dobrze czuć w tym czym chodzisz, no i masz sie podobac swojemu facetowi, a nie menelom, człowiek który w wieku 30 lat nic nie osiągnął wiecznie niezadowolony nalany szuka upustu swojej niedoli.... No i ludzi mają w sobie zawiść, i pierdolą jedno a myślą drugie.. Temat na całą noc :)

Gość jjjup
ale przecież można samemu uważać się za brzydkiego i ocenić dziewczynę jako brzydką i to będzie prawda :P

Gość Szolalola
prawo ma oceniać, bo każdy takie prawo ma. Ale po co robi to na głos żeby inni słyszeli w tym sama zainteresowana? Bo pewnie słyszała...aczkolwiek nie zareagowała. Jej to pewnie zepsuje humor, a taki zulek co? Dowartościuje się?

Gość pseudonimpseudo
patriarchalna przemoc symboliczna i slowna wobec kobiet czyli standard na planecie ziemia.