Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość obiektywnie jako ona

Karmienie mieszanka... Zalamana mamusia

Polecane posty

Czy ktoras mama tutaj karmi niemowlaka swojego mieszanka? Moze tylko dokarmia? Od 5 tyg.maly je tylko odciagniety pokarm..do 4 tyg.szlo mi z odciaganiem rewelacyjnie..300 ml.w godz. mialam na 2 karmienia..odciagalam co 4h.. ale ostatnio cos sie zmienilo..pokarmu mam duzo mniej..jak sciagne 180 co 3 h to sukces, postanowilam ze pojde dzis kupic mm w razie kryzysu.. Strasznie ubolewam nad tym bo jednak chcialabym wykarmic malego swoim mlekiem przynajmniej te 3 miechy.. Probowalam malego przystawic ale lapie brodawke dosc plasko i tylko na chwile.. Nie wiem co mam robic.. doluje mnie to..

Gość Miliana23
nie wiem czym się tak przejmujesz ważne żeby dziecko było najedzone kupiłaś mleko modyfikowane w razie w i bardzo rozsądnie z twojej strony a co do laktacji może powrócić a może byc jeszcze gorzej i co wtedy nie warto się zamartwiać bo stres też ma na to wszystko wpływ jak nie dasz rady karmic wspomniane 3 miesiace to sie nic nie stanie przecież.

kurcze no jakos zle mi z tym..juz od poczatku macierzynstwa popelnilam kilka bledow najpierw nie umialam go przystawiac wiec nie chcialam zeby glodowal sciagalam mleko i dawalam butla..jak troche zalapalismy oboje karmienie to maly wisial po godzinie na piersi.. ze mialam pokarmu sporo zaczelam sciagac..bylam zadowolona bo moglam sie z malym gdzies ruszyc na dluzej bo mleka mialam na zapas..laktator mam dobry bo elektryczny..potrafi dobrze wyciagnac..no ale cos "nie poszlo" ze mleka mam mniej..nakladam na siebie taka presje ze nie bede potrafila go wykarmic..;/

Gość natmik
popełniłaś błąd na początku że za szybko się poddałaś z odstawieniem od piersi. Dzidziuś by sie pomęczył aleby się w końcu nauczył. Jeśli zaczełaś ściągać pokarm laktarorem powinnaś to robić co 2 godziny a nie co 4. Dziecko gdyby jadło z piersi jadło by często, dlatego zaczął ci zanikać pokarm bo za rzadko go ściągałaś. Spróbuj małego poprzystawiać może się jeszcze nauczy chociaż teraz łatwiej mu ze smoka z butli:( a jesli sie nie da to ściągaj co 2 godziny, na początku bedzie szło mało, ale jak mózg dostanie sygnał że potrzeba ci wiecej pokarmu co 2 godziny to powinno sie ustabilizować. powodzenia