Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Agnieszka *.

Co powinnam jeść na zaparcia syna karmionego piersią ????

Polecane posty

Gość Agnieszka *.

Co powinnam jeść a co wykluczyć ? Unikam marchwi,kakao,nadmiaru jabłek. Jem pełnoziarniste produkty i śliwki suszone ale mały (8 mcy) załatwia się raz na 7-10 dni.

Gość Może dopowiem
niewiele zdziałasz swoim mlekiem bo błonnik nie przenika do mleka. A dziecko nie ma jeszcze rozszerzonej diety?

Gość hhgjgj
Ja piłam sok jabłokowy lub kompot i zawsze pomagało

Gość hhgjgj
On ma już 8miesiecy! To daj mu do wypicia kompot lub podaj suszone sliwki z gerbera, nie pozwalaj na tak długie zaparcia!!!

Gość Może dopowiem
surowa marchew też działa rozluźniająco na stolce jeśli nie lubi jabłka. A suszone śliwki są rewelacyjne. Może dajesz mu za dużo kaszki?

Gość Agnieszka *.
Do niedawna śliwki suszone pomagały ale on już ich nie chce jeść.

Gość Agnieszka *.
Gdzie ja napisałam,że tylko na mleku ? :-) Ma normalnie rozszerzoną dietę,trochę gotuje sama posiłki,czasem podam jakiegoś Hippa Bio .

Gość mniiuu
skup się na innych posiłkach poza twoim mlekiem. w tej kwestii myślę że to one mają większy wpływ na zaparcia niż twoje mleko.

no wlasnie skupilas sie na sobie wiec myslalam ze na piersi tylko jedzie. W ogole nie uwzględnilas diety normalnej. No to juz Ci ludzie powiedzieli co masz zrobic. Przede wszystkim dziecko musi duzo pic. Daj mu przez 4 dni tylko zupke do jedzenia na obiadek, żeby dobrze nawodnić, zolądek nie będzie musial ciezko pracowac, mozliwe ze dajesz mu cos z czym sobie zolądek jeszcze nie radzi. Twarda kupka to nic innego jak zbyt mało płynu i błonnika. Niech dziecko jak najwiecej sie rusza. Siedz ile mozesz na dworze, niech "chodzi" jak najwiecej. woda , błonnik i wszystko przejdzie.