Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zielonanatasza

rozmowa kwalifikacyjna - negocjowanie godzin praxy

Polecane posty

Gość zielonanatasza

W przyszlym tygodniu czeka mnie rozmowa kwalifikactjna do nowej pracy. Z mojego doswiadczenia wynika ze najtrudniejsze do"obronienia" w mojek branzy (budownictwo) sa godziny pracy. Jestem w stanie nawet kosztem wynagrodzenia walczyc o godziny 8-26 + zero nadgodzin bo po prostu musze odbierac i zawozic dziecko do przedszkola :(( jak to negicjowac w firmie gdzie norma jest praca 9-17 + nadgodziny? Przeciez nie powiem: bo dziecko"

Gość zonaKraka
Jeżeli firma działa od 9 do 1, to po prostu nie ma czego negocjować, chyba że działa też w soboty- to możesz dyskutować nad skróceniem godzin pracy i pracą w sobotę. W przedszkolu dziecko może tylko do 16:00 zostawać? NIe masz możliwości wynajęcia kogoś, może znajomej mamy, do odbierania dziecka i zostawiania na godzinę u siebie? Może ktoś chce dorobić?

Gość masz marne szanse
Masz marne szanse na zatrudnienie, jak uslysza ze pracowac nie mozesz od tej do tej bo dziecko to to to tamto i juz na wstepie stawiasz warunki....wiesz pewnie za toba w kolejce czeka 50 nastepnych kandydatow.

Gość zielonanatasza
Doskonale zdaje sobievsprawe ze swoich marnych szans :( moze rzeczywiscie wynajac kogos do odbierania dziecka.. Tylko jak najlepiej znalezc kogoszaufanego? Rodzina i maz odpadaja - pracuja poza moim miastem..

Gość fgahbascd
mi też się wydaje, że marne szanse, chyba, że to transfer z firmy A do firmy B i ta firma B zabiegała o Ciebie, jeśli to zwykła rozmowa kwalifikacyjna to chyba marne szanse, tym bardziej, że od początki nie pokażesz się w najlepszym świetle w oczach pracodawcy. Ja bym poważnie zastanowiła się nad osobą, która odbierze dziecko z przedszkola

Gość fgahbascd
A może jakaś znajoma znajomej lub kogoś z rodziny, może sąsiadka, koleżanka?

godziny to może od biedy jeszcze - zależy od firmy, ale nadgodzin to już nie przeskoczysz, a ojciec dziecka nie dałby rady swoich dostosować?

Gość Mój mąż jest w takiej sytuacji
Z tym, że on nie negocjował godzin pracy na rozmowie kwalifikacyjnej. Po kilku latach pracy wtej firmie urodziło się nam dziecko, a racji moich godzin pracy zalezało nam na tym, żeby mąż pracował w godzinach 8-16. W jego firmie standard to 9 - 17, ale że jest samodzielny na swoim stanowisku, to nie było problemu. Z tym, że mąż jak jest mus (nie często) to bierze nadgodziny, lub w ramach nadgodzin bierzę home office i jest wówczas popoludniu w domu, ale praca jest zrobiona. Trzymam kciuki. Sama jestem pracująca mamą i za wszystkie pracujące i starające się mamy trzymam kciuki!!!

Gość zielonanatasza
na codzień nie ma problemu, żeby mąż odbeirał i przyprowadzał dzieci, ale tak 1-2 tygodni/miesiąc (zależy od miesąca) jest w delegacji i wtedy ja muszę odbierać. Ale macie racje - nie będę tego negocjowała. Już teraz zacznę szukać kogoś do pomocy. Znając życie - będzie mi ciężko zaufać komuś obcemu, żeby pojechał po dziecko i przywiózł i posiedział z nim w domu :( Ale mam nadzieję, że to tylko początek będzie trudny...