Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość no bo już niedługo mikołaj

Do jakiego wieku z mikołajem do chrześniaków?

Polecane posty

Do jakiego wieku chodzicie z prezentem na 6 grudnia do chrzesniaków?

Gość Polaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
mój syn ma 15 lat i chrzesni sa zawsze na Mikołajki wiec chyba ograniczen nie ma :D

Gość Mario Bolucci
NA mikołajki zawsze ja coś dostawiałam i dostawali chrześniacy moich rodziców. Zawsze były to słodycze, ponieważ tak u nas się obchodziło mikołajki. Nie było materialnych prezentów tylko słodycze, któe miały wystarczyć do gwiazdki.

Zastanawiam się bo mam 2 chrześniaków i tak: mają po 10 lat * 1 rozpuszczony że hej, nic mu nie brak,ma wszystko,najnowsze zabawki,gry itp. nie wiadomo co kupić żeby był zadowolony * 2 chrześniak to syn koleżanki- jest tak super z nimi że nawet nas nie odwiedzą, widzę chrześniaka jak tam pójdę, mieszkamy pół km od siebie. Nastawieni tylko na to co przyniosę dla niego jak przychodzę w zwykłe odwiedziny. Pytam bo inna znajoma mówi, że ona z mężem mają 4 chrześniaków razem ale z mikołajem chodzili tylko do komuni, po komuni już nie.

oj gdyby tylko chodziło o słodycze to super ale dzisiejsze dzieci na to nie patrzą, chcą wypasione prezenty. A tak wogóle to ile przeznaczacie na prezent dla chrześniaków na osobę?Ja mam 2, mąż 2 a każdy ma rodzeństwo jeszcze. Sama mam 2 dzieci dla których przede wszytskim prezent musi być. Na pieniądzach nie śpimy.

Gość nie moge:(
jak cos dajesz to z serca,nie z obowiazku! I pamietaj o tym na przyszlosc

ja jednak myślę,że z obowiązku. dziś tak każdy chce zostać chrzestnym że szok, każdy uciekłby najchętniej od tego obowiązku.ale wiadomo- mówi się że ochrzcić trzeba więc i chrzestni muszą być- no przecież siostra ci nie odmów :( a ta siostra to potem staje się taką doikrową. a wymagania rosną. ja jestem wierząca,praktykująca, dzieci mam chrzczone, uważam że chrzest to urocvzystość kościelna, zawsze byłam przeciwna robieniu chrzcin jak małego wesela, zawsze tylko chrzestni i rodzice nasi. A niektórzy byli oburzeni (kuzynka, sąsiadka od kawki) że nie zostali zaproszeni. Nigdy nie wymagałam od chrzestnych prezentów. Ktoś pytał co mała potrzebuje- mówiłam- to tylko dziecko, jak chcesz to przyjdź, ja jestem za drobnym obdarowywaniem bo liczy się gest a nie ilość i wysokośc paragonu za prezent.

Na prezentu nie ma ograniczeń :D A tak na serio skoro się pytasz to chyba dla Ciebie przymus ;) Ja daje prezenty kiedy pozwalają mi na to fundusze,kiedy chcę a nie kiedy muszę.

wogóle to myślę, że mikołaj to nas wszystkich stresuje- nas rodziców którzy mają własne dzieci i nie tylko 1 chrześniaka który jest malutki że mu i tak wszystko jedno co dostanie. te większe chrześniaki to dopiero problem.

zgadza się- PRZYMUS